aynı hücreleri bulma

merhba
iki ayrı yerden alıdğım listeler var
bunları excel sayfasında yan yana yapıstırdım
sorum su
aynı olanları yanına getirmek istiyorum
olmayanlar boş olarak getirebilirmiyiz

RAMAZAN EMEK 22 RAMAZAN EMEK 5
SALİH KORKMAZ 15 SALİH KORKMAZ 2
ALİ OSMAN AYAYDIN 1
MUSTAFA AYAYDIN 5 MUSTAFA AYAYDIN 4
NİMET AKSOY
HÜSEYİN KARAKAŞ 11 HÜSEYİN KARAKAŞ 3
FERİDUN KARAKAŞ
yukarıdakı gibi yada ekteki dosya gib

simdi den emeği geçen arkadaşlara tesekkürr

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Brnim de benzer bir sorunum var, yukarıdaki örneği inceledim fakat kendi listeme uygulayamadım. İki ayrı çalışma sayfasında iki ayrı listem var. ikinci listedeki verilerin birinci verideki listenin sonundaki sütuna kişi ismine göre kopyalanmasını istiyorum. nasıl yapabilirim acaba?

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba
İsteğiniz tam anlaşılmıyor
Listelerinizin hangisi 1. liste , hangisi 2. liste belirlerseniz , hangi kritere göre mukayese edileceğini (örn:tomerno olabilir) tanımlarsanız ve bulunan yada örtüşen verilerin nereye yazdırılacağı hakkında bilgilendirirseniz çözüm için ilgileneceklere yardımcı olmuş olursunuz.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
elbette, kusura bakmayınız. Şubat çalışma sayfasının F ve G sütunlarında ad ve soyadlar var, fatura çalışma sayfasında da c ve D sütunlarında isim ve soyadlar var. Şubat taki isim listesi ve fatura daki isim listesi tamamen aynı değil fakat şubat listesi, fatura listesini içeriyor. Fatura listesinde bulunan isimlerin karşılığında bulunan F,G,H,I,J,K,L,M sütunlarında bulunan bilgilerin, şubat sayfasındaki isimlerle eşleştirilerek AC, AD, AE, AF, AG, AH, AI, AL sütunlarına taşınmasını arzu ediyorum. Ve fakat fatura sayfasında isimler iki kez geçmiş olabilir yani çift fatura kesilmiştir. Bu durumda da AN sütunundan başlayarak yine aynı ismin yanına ya da şubat listesinde satır aralığı vererek aynı ismin altına yazılabilir. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim. Nasıl yapıldığını ayrıntılı anlatabilirseniz bir daha sizi yormak durumunda kalmam çünkü çok sık yapmak zorunda kalacağım bir işlem olacak. Kolaylıklar dilerim...

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
teşekkür ederim, ama uyarlayamadım; yapmak istediğim şey biraz daha kompleks bir iş. Bilgileri nasıl taşıyacağımı bilemedim. Bir de 1. listenin karışmaması gerek.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Farklı sayfalar arası istiyorsunuz galiba.Dün indirip bakmıştım ama fazla ilgilenememiştim biraz karışık gelmişti:)

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba
Bence Tablonuz kullanım açısından oldukça karmaşık.
Örn: şubat ayı için kişilere borçlandırma yapsaydınız (belki tablonuzun gerçeğinde vardır) 3. bir tabloda öncelikle şubat listesi mükerrerlerden arındırılır , sonra bir isme ait borçlanma gerekçesi ve miktarı tek tek yazdırılır , daha sonrada (tabloda oluşturduğum şekliyle) fatura bilgileri karşısına getirilirdi.
Ama tablo yapınızı korumak istiyorsanız yanlış anlamadıysam istediğiniz ekli dosyada.
Not: bir kişiye ait şayet varsa en fazla 3 ödeme bilgisini tabloya taşıyacak şekilde tabloyu düzenledim.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Çok teşekkürler, gerçekten çok yaklaşık olmuş. Ellerinize sağlık. " bir tabloda öncelikle şubat listesi mükerrerlerden arındırılır , sonra bir isme ait borçlanma gerekçesi ve miktarı tek tek yazdırılır , daha sonrada fatura bilgileri karşısına getirilirdi." demişsiniz. örnek bi veri daha koyuyorum en basit şekliyle tekrar sizin söylediğiniz gibi nasıl yapabiliriz?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
.

Çok teşekkürler, gerçekten çok yaklaşık olmuş. Ellerinize sağlık. " bir tabloda öncelikle şubat listesi mükerrerlerden arındırılır , sonra bir isme ait borçlanma gerekçesi ve miktarı tek tek yazdırılır , daha sonrada fatura bilgileri karşısına getirilirdi." demişsiniz. örnek bi veri daha koyuyorum en basit şekliyle tekrar sizin söylediğiniz gibi nasıl yapabiliriz?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba
Verilerinizi daha anlaşılır olabilmesi için farklı sayfalara aldım.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
teşekkür ederim, ofisimde değilim ve şu an kullandığım bilgisayarda ofis 2007 var. Sanırım bu yüzden de açamadım. Ama işime yarayacağına eminim. iyi geceler.