Aynı isim yazılı ise karşılığının yazılması

Aynı isim karşılığına numaraların yazılması

Merhaba, A sütünuna yazdığım bir isim var B sütünunda da bir numara yazıyor. Hücreler bu şekilde sıralanırken A sütununa daha önce yazılmış bir isimi yazdığım zaman B sütünuna ise daha önce karşısına yazdığım numaranın yazılması lazım. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Sanırım istediğiniz işlem makro ile olabilir. Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Herhangi bir değişiklik yok isim yazınca yanına yazmıyor bişey

Teşekkürler,

Ben makro güvenliğini kapatmadığım için olmamış:)

Aynı isim karşılığına numaraların yazılması

Merhaba,

KORHAN AYHAN arkadaşımız bana yardımcı olmuştun yanlız şöyle bir sorunumuz var. Biz bu makroyu yazısını kopyalıyıp çalışacağımız excel sayfasına yapınca olmuyor. Biz Kendi dosyamızda K sütununadaki veriyi yazdığımızda L sütünuna karşılığı varsa yazmasını istiyoruz. Yada detaylı bir biçimde makroların ne anlama geldiğiniz yazabilirseniz seviniriz.

Örnek dosya ektedir. Örnek dosyada görüleceği üzere sistem A ve B sütünlarında geçerli.

teşekkürler.

merhaba,

Örnekte A sütununa yazılan bir verinın aynısı varsa B sütünunada ki karşılığı yazılması ile ilgili olarak bir makro var. Yanlız Ben A sütünunda yazılanı değilde K sütünunda yazılı olan veri aynı ise karşılığını varsa L ye yazmasını istiyorum.

Bukonuda ayardımcı olursanız sevinirim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Eğer ki sorunuzu sorarken örnek dosyada A-B sütunları verilmiştir. Fakat orjinal dosyamda K-L sütunlarında bu işlemi yapmak istiyorum diye belirtseydiniz ona göre de cevap alırdınız. Size önerdiğim kodu aşağıdaki şekilde değiştirip denermisiniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Intersect(Target, [[COLOR=red]K2:K65536[/COLOR]]) Is Nothing Then Exit Sub
    If Target.Count > 1 Then Exit Sub
    If Target = Empty Then Exit Sub
    Set BUL = Range("[COLOR=red]K2:K[/COLOR]" & Target.Row - 1).Find(Target, LookAt:=xlWhole)
    If Not BUL Is Nothing Then
    Target.Offset(0, 1) = Cells(BUL.Row, 2)
    End If
    Set BUL = Nothing
End Sub
Not: Lütfen aynı soru için farklı başlıklar açmayınız.