aynı olan stok kodlarını karşılaştırıp karşısına istediğim satırdaki bilgiyi getirme

Excel Vers. ve Dili
2010
MErhaba; Herkese kolay gelsin,

ekte bir tane dosyam mevcut bununla ilgili çalışma yapıyorum elimde yapılacak bunun gibi daha çok excel dosyası var bu en az adetli olanı, dosyamda bulunan stok kodlarını karşılaştırıp aynı olanların karşısına iade adet kısmında bulunan adetin yazmasını istiyorum bir kaç bişey denedim ama yapamdım bununla ilgili yardımlarınızı bekliyorum.

teşekkürler

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 ENG-TR
Merhaba,

Dosyanız ekteki gibidir. umarım sorununuzu doğru anlamışımdır. kısaca belirtmek gerekirse sumif formülü ile işlem yapabilirsiniz.

Not: iadenizde olupta stoklarınızda olmayan üç adet ürün mevcut onları turuncu ile işaretledim. sanki stok iadenizi yanlış yapmış arkadaşlar gibime geldi. Bunun üzerine kalan durumu için araya bir sütun daha açtım. yeşil boyalılar alım=iade olanlar, kırmızı boyalılar iade>alım olanlardır. bu durumda aldığınızdan fazla iadeniz var diyebilirim.:hiho:

Not: Stok girişlerinizin tek olduğunu farz ediyorum. Yani stok tablonuzda bulunan bir ürün ikinci defa tekrar etmiyor. aksi halde formül sizi yanıltacaktır. şöyle ki ürün iki kez stok tablosuna girildi ve aynı ürünün iadesi bulunuyorsa her iki girişe de aynı iadeyi yazıcaktır buda mükerrerliğe sebep vericektir.

Not:Dosya Güncellendi

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2010
tamamdır canavar gibi çalışıyor çok teşekkür ederim, emeğine sağlık...

Excel Vers. ve Dili
2010 ENG-TR
Rica ederim, yanlız lütfen uyarımı göz önünde bulundur, dediğim gibi stok tablonda aynı ürün kodundan iki veya daha fazla olursa kod hatalı çalışır ve seni yanıltır.

kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
2010
hazırlamış olduğunuz sistem gayet iyi çalışıyor , yalnız bir ricam daha olacak sizden şimdi yanda iade kısmında bulunan ürünlerle stok kısmında bulunan ürünler karşılaştırma alındığı zaman adet yazıyor ya mesela iki taraflı karşılaştırma yapıldığında iade kısmında olupta stok kısmında yazılmamış olanı belli etmek için bişey hazırlayabilirmisiniz. örneğin iade kısmıyla stok kısmını karşılaştırsın eğer iade de ki kod yoksa onun zemin rengini kırmızı yapsın...

Excel Vers. ve Dili
2010 ENG-TR
Merhaba,

istediğinizi biraz değişik yaptım (Fazla vaktim olmadığı için hızlı çözüm :) ) iade adetlerinin yanında Stok kontrol diye bir sütun bulunuyor. TRUE yazanlar ok dir. Stokta yok yazıp kırmızı fonlu olanlar ise kırmızıdır...:mrgreen:

Kolay gelsin.