aynı olan verileri tek satırda gösterme

Excel Vers. ve Dili
excel2007
arkadaşlar yhardımcı olursanız çok sevinirim
açıklamaya çalışacam:)
şimdi 2 sütundan ve misal 600 satırdan oluşan bir excel verilerim var bunlar bana aylık düzenli olarak gelen poliçe ödemeleri bir sütünda poliçeler bir sütünda farklı tarihlerde yapılan o poliçe ye ait ödemeler var benim yapmak istediğim aynı poliçe ye ait farklı satırlardaki değerleri tek satırda toplu olarak göstermek "misal h.66666.00 nolu poliçenin 10. satırda 120,00tl 113. satırda 145,00tl 203 satırda 265,00tl ben bu excel sayfasındaki h.66666.00 poliçe ile ilgili tüm hareketler toplamda sallıyorum 2300 tl işlem görmüş" umarım saçmalamadım yardımcı olursanız sevinirim:)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
İ

İhsan Tank

Misafir
merhaba
dosyanıza bir tane police numarasını yazabileceğiniz bir satır yaptıktan sonra
Kod:
=ETOPLA(A:A;[COLOR="Red"]E2[/COLOR];B:B)
bu formülü girip aşağıya doğru çekiniz
kırmızı olan yeri kendinize göre düzenleyiniz
örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
arkadaşlar yhardımcı olursanız çok sevinirim
açıklamaya çalışacam:)
şimdi 2 sütundan ve misal 600 satırdan oluşan bir excel verilerim var bunlar bana aylık düzenli olarak gelen poliçe ödemeleri bir sütünda poliçeler bir sütünda farklı tarihlerde yapılan o poliçe ye ait ödemeler var benim yapmak istediğim aynı poliçe ye ait farklı satırlardaki değerleri tek satırda toplu olarak göstermek "misal h.66666.00 nolu poliçenin 10. satırda 120,00tl 113. satırda 145,00tl 203 satırda 265,00tl ben bu excel sayfasındaki h.66666.00 poliçe ile ilgili tüm hareketler toplamda sallıyorum 2300 tl işlem görmüş" umarım saçmalamadım yardımcı olursanız sevinirim:)
.

Dosyanız ekte.

Formülle yaptığınız zaman Excel kasılır.

Ancak Pivot Table - Özet Tablo ile yaparsanız daha rahat olur.

Konu için bakın:

ÖZET TABLOLAR (PİVOT TABLE)

.

Ekli dosyalar

• 65.3 KB Görüntüleme: 51
İ

İhsan Tank

Misafir
yurttaş hocama katılıyorum bunu formül ile yaparsanız çok fazla kasılıyor ama gene de ben yaptım sizin için. ben 1000 satırı örnek alarak yaptımsi kendinize göre değiştiriniz f1 ve e sutundaki formüller dizi formülüdür. ayarlarını kendinize göre uyarlayınız.
kolay gelsin

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel2007
öncelikle çok teşekür ediyorum yardımlarınız için
gerçekten çok yardımcı oldunuz özel tablo konusunu en iti nasıl öğrenebilirim zira özel tabloda daha çok verileri değişik biçimlerde raporlama ve grafiklere dökmede kullanılıto diye biliyordum yani özel tablo ekleme ile formüllerin uygulanışı aklımı karıştırdı yani verdim örnekte diyelimhi h.123456.00 nolu poliçenin farklı sıralarda farklı tutarları var bunun tek kalmde toplamı nasıl tablolamada sağlanacak anlamadım bir de verdiğimiz formülasyonda = ile başlamaması aklımı karşıtırdı {= şeklinde bu formül nasıl çalışacak çok iyi bilmiyorum ama "{" bunun amacını kavrayamadım yardımlarınızı bekliyorum birde bana finans ve muhasebe daha çok excell geliştirmek için öngerebileceğiniz sade yalın anlatımlı bir kaynak var mı
şimdiden çok teşekkür ederim