Soru Aynı Satırdaki Metin İçinden Sayı Toplama

baykan_m

Altın Üye
Katılım
26 Ağustos 2015
Mesajlar
257
Excel Vers. ve Dili
Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22.03.2028
Merhaba Arkadaşlar,

G1:CM1 satırında bulunan hücrelerde hem sayı hem de metin içeren hücreler var. Metin Standart olarak "H-" olarak başlıyor. Yani "H-7,50" gibi. Benim istediğim şey bu satırdaki "H-" den sonra gelen tüm sayıları toplatmak. Makro ile değil formül ile çözme şansımız var mıdır?
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,190
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Deneyiniz.

C++:
=SUMPRODUCT(--SUBSTITUTE(0&G1:CM1;"H-";0))
Eğer Türkçe sürüm kullanıyorsanız formülü çevirmelisiniz.
 

baykan_m

Altın Üye
Katılım
26 Ağustos 2015
Mesajlar
257
Excel Vers. ve Dili
Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22.03.2028
Deneyiniz.

C++:
=SUMPRODUCT(--SUBSTITUTE(0&G1:CM1;"H-";0))
Eğer Türkçe sürüm kullanıyorsanız formülü çevirmelisiniz.
Korhan Bey yardımınız için teşekkür ederim. Ancak formül değer hatası verdi. İlgili ekranı paylaştım yanlış mı yazdım acaba?

Resim
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,190
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Siz Metin standart olarak H- ile başlıyor dediğiniz için formülü o şekilde önermiştim.

Aşağıdaki DİZİ formülü deneyiniz.

C++:
=SUM(IFERROR(--SUBSTITUTE(0&G1:CM1;"H-";0);0))
 

baykan_m

Altın Üye
Katılım
26 Ağustos 2015
Mesajlar
257
Excel Vers. ve Dili
Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22.03.2028
Siz Metin standart olarak H- ile başlıyor dediğiniz için formülü o şekilde önermiştim.

Aşağıdaki DİZİ formülü deneyiniz.

C++:
=SUM(IFERROR(--SUBSTITUTE(0&G1:CM1;"H-";0);0))
Merhaba Korhan Bey,

Verdiğiniz formül gayet iş gördü çok teşekkü ederim. Ancak eğer ki H-09:45 gibi saat formatında olursa formül hatalı çalışıyor. bunu nasıl düzeltebiliriz acaba? Ekte örnek dosya mevcuttur.
 

Ekli dosyalar

baykan_m

Altın Üye
Katılım
26 Ağustos 2015
Mesajlar
257
Excel Vers. ve Dili
Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22.03.2028
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,190
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Sanırım soru sorarken örnek dosya eklemenin önemi bir kez daha netleşmiş oldu.

Saat içeren H ile başlayan hücreler için durum ne olacak?
 

baykan_m

Altın Üye
Katılım
26 Ağustos 2015
Mesajlar
257
Excel Vers. ve Dili
Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22.03.2028
Korhan Bey,

Sorunuzu tam anlayamadım. Yani G ile AK arasını soruyor iseniz orada her hangi bir değişiklik olmayacak. Sadece BA sütunundaki formül değişecek.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,190
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Zaten formül için soruyorum.
 

baykan_m

Altın Üye
Katılım
26 Ağustos 2015
Mesajlar
257
Excel Vers. ve Dili
Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22.03.2028
Önceki yaptığımda saat formatı değildi sayı formatındaydı ancak şimdi saat formatlı çekiyorum. O yüzden H- ile başlayan hücreleri toplayarak sayı formatında karşılığını yazması gerekiyor. Yani H-11:11 ile H-04:00 için sonuç 15,00 çıkması gerekiyor.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,190
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Sonuç neden 15,00?
 

baykan_m

Altın Üye
Katılım
26 Ağustos 2015
Mesajlar
257
Excel Vers. ve Dili
Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22.03.2028
Yani 0,50 ye yuvarlıyoruz toplam sonucu. 11 dakika değilde 15 ve üzeri olsaydı 15,50 olacaktı.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,190
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Peki ilgili aralıkta H ile başlamayan hücreler toplama dahil edilecek mi?
 

baykan_m

Altın Üye
Katılım
26 Ağustos 2015
Mesajlar
257
Excel Vers. ve Dili
Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22.03.2028
Hayır sadece H- ile başlayanlar BA sütununda toplanacak.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,190
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Bu durumda benim önerdiğim formülün doğru sonuç üretmemesi gerekir. Ama siz aşağıdaki yorumu yapmışsınız.

"Verdiğiniz formül gayet iş gördü çok teşekkü ederim."
 

baykan_m

Altın Üye
Katılım
26 Ağustos 2015
Mesajlar
257
Excel Vers. ve Dili
Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22.03.2028
Benim size ilk ilettiğim dosya sayı formatlıydı o yüzden verdiğiniz formül tam anlamıyla iş görmüştü. Ancak biz yeni formatı saat almak zorunda kaldık. O yüzden verdiiniz formül yeni kullanacağımız formatta yanlış sonuç verdi maalesef. Sizide bayağı yordum kusura bakmayın Korhan Bey.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,190
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Benim önerdiğim formül aralıktaki tüm hücrelerdeki sayısal verileri toplar. Sizin istediğiniz sonucu vermesi mümkün değil.
 

baykan_m

Altın Üye
Katılım
26 Ağustos 2015
Mesajlar
257
Excel Vers. ve Dili
Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22.03.2028
Peki bunun için bir formül kullanma imkanımız yok mudur Korhan Bey?
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,190
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
İsteğinizi net anlatırsanız bizlerde ona göre çözümler önerebiliriz.

Paylaştığınız örnek dosyaya göre BA7-BA27-BA37 hücresinde görmek istediğiniz sonuç nedir?
 

baykan_m

Altın Üye
Katılım
26 Ağustos 2015
Mesajlar
257
Excel Vers. ve Dili
Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22.03.2028
BA7 için 29,00
BA27 için 35,00
BA37 için 20,50
 
Üst