Aynı Sayfada Birden Fazla Makro Çalıştırmak

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Değerli excel üstadları,
Ekteki örnektende anlaşılacağı üzere,A sütununda 56 koşula göre renklendirme yapabiliyorum.Ancak,B sütununda,gerekirse diğer sütunlarda da aynı renklendirmeyi yapmak istiyorum.Bunu nasıl yapabilirim?Teşekkür eder,saygılar sunarım...

Ekli dosyalar

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
kodda kırmızı renkli yeri değiştirerek çoğaltabilirsiniz.
ben a ve c sütünları dahil yaptım.

Set rng = Application.Intersect(Target, Me.Range("a:c"))

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
İçerik Farklı

Halit Bey,öncelikle ilginize teşekkür ederim.Ancak,eklediğim örnek dosyada da görüleceği üzere A sütununa kişi isimleri,B sütununa İl isimleri,C sütununa belki köy isimleri...v.s girmem gerekiyor.Sizin dediğinizden yanlış anlamadıysam eğer,A ve C sütunları arasında sadece A sütununun içeriğindeki kişi isimlerine göre biçimlendirme yapılabiliyor.Yoksa yanlışmı anladım?Mümkünse açıklama rica edeceğim.Saygılarımla...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Diğer sütunlardaki renklendirmeler hangi kritere göre olacak detaylı olarak belirtirseniz yardımcı olabiliriz.

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Korhan Bey,
Kriterden kastınızı anlayamadım.Şöyle izah edeyim:A sütununda 56 değişik kişi ismine göre,B sütununda İl isimlerine göre,C sütununda görev türlerine göre biçimlendirme yapmak istiyorum.İhtiyaca göre sütun sayısını artırmam da gerekebilir.A sütununa kodu yazabiliyorum.sonrasında ne yapmam gerekiyor acaba?Selamlar,saygılar...

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Korhan Bey,acaba sorumu yeterince net mi açıklayamadım,yoksa cevaplayabilmek için zamanınız mı olmadı?

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Merhaba,
Cafer Bey,
Öncelikle aşağıdaki satırı hangi sütuna kadar işlem yapmasını istiyorsanız genişletmelisiniz. Üç sütundan bahsettiğiniz için "c" sütununa kadar genişletilmiş şekli aşağıdaki gibidir. İlgili satırla aşağıdakini değiştirin.
Kod:
Set rng = Application.Intersect(Target, Me.Range("a:c"))
Aşağıdaki satırlar ise kodunuzun renklendirme satırlarıdır. İsteğinize göre bu satırlara değişik yollardan eklemeler yapılabilir.
Örneğin 1. satırdaki koda Ali'nin yanına "DENEME", "DENEME2" gibi şartlar ekledim. Aynı yöntemle kendi ihtiyacınıza göre eklemeler yapabilirsiniz.
Kod:
Case Is = "ALİ", "DENEME","DENEME2": .Interior.ColorIndex = 1
Case Is = "VELİ": .Interior.ColorIndex = 2
Case Is = "HASAN": .Interior.ColorIndex = 3
Case Is = "HÜSEYİN": .Interior.ColorIndex = 4
Case Is = "MURAT": .Interior.ColorIndex = 5
Case Is = "CEMİL": .Interior.ColorIndex = 6
Case Is = "METİN": .Interior.ColorIndex = 7
Case Is = "RECEP": .Interior.ColorIndex = 6
Case Is = "KEMAL": .Interior.ColorIndex = 9
Case Is = "BİLAL": .Interior.ColorIndex = 10
Case Is = "HÜSNÜ": .Interior.ColorIndex = 11
Case Is = "OSMAN": .Interior.ColorIndex = 12
Case Is = "YUSUF": .Interior.ColorIndex = 13
Case Is = "HAKAN": .Interior.ColorIndex = 14
Case Is = "YAŞAR": .Interior.ColorIndex = 15
Eğer açıklama yeterli olmadıysa örnek dosyanıza bahsettiğiniz sütunları ve isimlerini de ekleyerek buraya yazın. Ben kodların içine yerleştireyim.

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Mustafa Hocam,
Mükemmel oldu.Bir konu ancak bu kadar güzel anlatılabilir,açıklanabilir.Sonsuz teşekkürler,saygılar...