Aynı Sayfayı farklı isimlerle kaydetme makrosu

akmlyx

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Dili: Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16-03-2025
Değerli Üstatlar Merhaba,
Ekteki Excel'de butona bağlı olarak çalışacak makro, bilgisayarın masaüstüne bordro sayfasındaki AA11 hücresinde yazan isimde bir klasör açacak, bu klasör açıldıktan sonra Sayfa1'deki A3 hücresinden itibaren yazan ilk sayıyı bulacak bu sayıyı Bordro sayfasındaki B5 hücresine yazdıracak ve Bordro sayfasında yazdırılabilir alan olarak tanımlanmış hücreleri ".pdf" formatında belge olarak ismini bordro sayfasındaki AA14 hücresinden alarak masaüstündeki açılmış klasörün içine gönderecek. İlk belgenin işlemi bitince sonra Sayfa1'deki A sütununda sıradaki numaradan yine aynı işlemler devam edecek, bu işlemler Sayfa1'in A sütunundaki son sayı bitinceye kadar devam edecek.
Not: Sayfa1'de sayı bulunmayan hücreler ücreti hesaplanmayan personelleri temsil ettiği için pdf belgesi oluşturulmadan pas geçilecektir.
Bu standartlarda bir makroya ihtiyacım vardır. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

akmlyx

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
16-03-2025
Yukarıdaki makro konusunda yardımcı olabilecek bir üstat yok mu?

akmlyx

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
16-03-2025
Değerli üstatlar, yukarıdaki makronun çözümü mümkün değil mi acaba?

bycakir

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 365 ProPlus
18-01-2025
hocam anlatımınız çok karısık şahsen ben bişi anlamadım bu nedenlede kımse destek veremıyor. destek verecek kişiler once konuyu anlamalı.

akmlyx

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
16-03-2025
#bycakir hocam, soruyu biraz daha sadeleştireyim.
Yukarıda ekte bulunan örnek Excel'de butona bağlı olarak çalışacak makro, masaüstüne bir klasör açacak, bu klasörün adı "Bordro" sayfasındaki AA11 hücresinden alacak. Bu klasör açıldıktan sonra "Bordro" sayfasındaki B5 hücresine 1'den başlamak üzere sırasıyla numara yazdıracak, yazılan her sayı için bordrodaki belgiler otomatik olarak değişiyor zaten bu her bilgi değiştiği zaman Bordro sayfasında D2:X48 hücreleri arasını ".pdf" formatında belge oluşturulacak bu belge ismini AA14 hücresinden alarak masaüstündeki açılmış klasörün içine kaydedecek. İlk belgenin kayıt işlemi bitince sonra B5 hücresine sıradaki sayı yazılarak (örneğin önce 1 yazılı ise 2 yazılacak, 2 yazılı ise 3 yazılacak gibi) işlem 65'e kadar devam edecek.

akmlyx

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
16-03-2025
Değerli Arkadaşlar benim için önemli bir konu olduğu için tekrar hatırlatma ihtiyacı doğdu. Yukarıda belirttiğim sorun için makro yazılması imkansız mıdır? Teşekkür ederim.

akmlyx

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
16-03-2025
Değerli Üstatlar 5 gün geçti sorun çözülemedi. Yardımcı olabilecek bir kişi var mı?

akmlyx

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
16-03-2025
Değerli Üstatlar, sorunu yazalı 12 gün geçti hiç bir makro cevabı gelmedi. Konu güncel.

akmlyx

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
16-03-2025
Sub Makro1()
'
' Makro1 Makro
'

'
Range("B5").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "1"
Range("B6").Select
ActiveSheet.ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:= _
"C:\Users\oktay.koyuncu\Desktop\2022 Ocak Ayı Sürekli İşçi Bordroları\A B 2022 Ocak ayı Ücret Bordrosu.pdf", _
Quality:=xlQualityStandard, IncludeDocProperties:=True, IgnorePrintAreas _
:=False, OpenAfterPublish:=False
Range("B5").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "2"
Range("B6").Select
"C:\Users\oktay.koyuncu\Desktop\2022 Ocak Ayı Sürekli İşçi Bordroları\B C 2022 Ocak ayı Ücret Bordrosu.pdf", _
Range("B5").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "3"
Range("B6").Select
"C:\Users\oktay.koyuncu\Desktop\2022 Ocak Ayı Sürekli İşçi Bordroları\C D 2022 Ocak ayı Ücret Bordrosu.pdf", _
End Sub

Değerli Arkadaşlar yukarıdaki makroyu makro kaydet tuşuna basarak yaptım.
Bu makroda masaüstüne klasörü kendim açarak isim verdim benim istediğim klasör açma işlemini makro yapacak klasörün ismini de Bordro sayfasındaki AA11 Hücresinden alacak yine bu klasörün içine pdf olarak kaydedilecek belgelerin ismini kendim yazdım, makro pdf belgelerinin ismini Bordro sayfasındaki AA14 Hücresinden alacak. Bu işlem 3'te kalmayacak 65'e kadar devam edecek. Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar