Aynı sütuna aynı veriyi çok kez girmek..excelden accesse

Arkadaşlar ben aşağıdaki kod ile textbox1 e girmiş olduğum veriyi accessdeki giris1 sütununa kayıt ettirebiliyorum. ancak textbox1 e aynı veriyi tekrar girdiğimde ise bir alt satıra kayıt işlemini yapamıyorum..sitedeki bütün örnekleri inceledim ve hepsinde de accessin 1.sütununa kayıt işlemi aynı değer tekrarlanmayacak şekilde yapılmış..problemin nerden kaynaklandığını bulamadım.içinden çıkamadım..yardımlarınızı bekliyorum

Private Sub CommandButton1_Click()
Set RS = CreateObject("ADODB.recordset")
strSQL = "SELECT * FROM [MyTable] Where giris1='" & TextBox1 & "'"
RS.Open strSQL, adoCN, 1, 3
If RS.RecordCount = 0 Then
RS.AddNew
RS("giris1") = TextBox1
RS("giris2") = TextBox2
RS("Tel") = TextBox3 RS.Update
TextBox1 = Empty
TextBox2 = Empty
End If
RS.Close
RefreshDB
Set kayit = Nothing
End Sub

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
" If RS.RecordCount = 0 Then "

ve

" End If "

satırlarını sildikten sonra deneyin.

cevabınız içini teşekkürler gerçekten işe yaradı ancak bu seferde..userform üzerindeki kayıtlı verileri gösteren ListBox yapılan yeni kaydı textboxda göstermiyor..mesela giris1=a giris2=b verilerini önceden kayıt ettiğimi düşünürsek, daha sonra ise giris1=a giris2=c verilerini girdiğimde ise herşey normal kayıt yapılıyor ve lisboxda kayıtlı iki a da ve onlara bağlı değerlerde görünüyor..ancak üzerlerine tıkladığımda texboxlarda sadece ilk kayıda ait veriler görünüyor.. mesela ave c ye tıkladığımda texboxlarda daha önce girdiğim a ve b görünüyor..
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
ListBox1_Click prosedüründe, aşağıdakine benzer bir satır var, herhalde...

Kod:
  strSQL = "SELECT * FROM [MyTable]Where giris1='" & ListBox1 & "'"
Bu satırı, aşağıdakiyle değiştirdikten sonra deneyin ... (Olduğu gibi kopyalayıp, yapıştırın. Kodun tamamı tek bir satır olucak !)

Kod:
  strSQL = "SELECT * FROM [MyTable] Where giris1='" & ListBox1.Column(0) & "'and giris2='" & ListBox1.Column(1) & "'and Tel='" & ListBox1.Column(2) & "'"

İyi GÜnler..
Şimdi de şöyle bir sorun çıktı..
Userform üzerindeki textbox sayısı 22 oldu ve yukarıda vermiş olduğunuz kod ListBox1.Column(9) ' dan sonrası için hata veriyor yani toplam 9 textboxa girilen veriyi kaydedebiliyorum..
Herkese iye çalışmalar..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 TR
25.03.2019
Sevgili yeniay_ts yapmış olduğun uygulamayı ek olarak eklersen çok teşekkür ederim. çünkü benimde aynı şekilde bir çalışmam olacak. en azından seninkine bakıp biraz olsun zaman kazanabilirim. teşekkür ederim.