Aynı sütunda benzer değere sahip hücrelerin sağındaki hücreden veri almak

Excel Vers. ve Dili
2013 TR
Bir sütünda aynı koda sahip hücre var ise o hücrenin hemen sağındaki veriyi bu yeni ve aynı ama boş hücrelere nasıl yazdırabilirim acaba?

Yani burada BEKY4569 var ve yabıbda da 18 yazıyor ama aynı sütunda BEKY4569 ler var ama sağ hücresi boş. Demek istediğim bu aynı hücrelerin sağındaki veri diğerlerinde de yazılabilir mi?

BEKY4569 veya BEKSVX67 değişken yani sütunda aynı olanve sağ hücresi dolu olanı baz alıp diğer aynı olanları sağ boş hücreye almak maksadım.

Teşekkürler

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Formülle yapmak istiyorsunuz sanırım.
Değerlerin karışık olabileceği düşüncesiyle, bunun için farklı bir sütun kullanıp formülle sonuçları bulup ilgili sonuçları kopyalayıp istediğiniz sütuna değer olarak yapıştırmanız gerekir.

Verileriniz A2:A20 aralığında, karşı değerleri B2:B20 arsında düşünüldü.

İlgili formülü C2 yada herhangi bir boş sütunun 2.satırına yazıp dizi formülüne çevirdikten sonar alt satırlara kopyalayın. İşlem sonunda formül sonuçlarını kopyalayıp B2:B20 aralığına "değer" olarak yapıştırırsınız.

Kod:
=İNDİS($B$2:$B$20;MAK(EĞER($A$2:$A$20=A2;EĞER($B$2:$B$20<>""
 ;SATIR($B$2:$B$20)-SATIR($B$2)+1))))
Dizi formülü: Formül hücreye yazıldıktan sonra entera basmadan, ctrl+shift+enter tuşları ile girişi tamamlanır. Bu işlemden sonra formülün başına ve sonuna { } ayraçlarının otomatik eklenmesi gerekir.

Not: Karşı değer sadece sayı olacaksa formül biraz daha kısaltılabilir. Sayı ve metin durumunu dikkate alarak yazdım.

.

Excel Vers. ve Dili
2013 TR
Hocam öncelikle teşekkür ederim. Nerede yaptım bilemiyorum ama sonucu alamadım. Ya farklı değerler verdi ya da 0 verdi.
http://prntscr.com/imsaxj

Doğru sonuc sütununda olduğu gibi yapmak istediğim, aynı sütunda aynı koda sahip bir hücre varsa ona ait kdv yi sağ tarafındaki hücreye almak.

Formül ya da başka bir yöntemle de yapılsa fark etmez hocam. Sonucu verdiğinde yeterli.

Teşekkür ederim.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Formülü dizi formülüne çevirdiniz mi? Nasıl çevireceğinizle ilgili not yazmıştım.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Resim olarak değilde Excel dosyanızı eklermisiniz. Dosya üzerinden daha net bilgi verebilirim. Orijinal dosyanız olmazsa bile bir örnek hazırlayıp da ekleyebilirsiniz.

www.dosya.tc

.

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Alternatif 1
B2 hücresine

Kod:
=MAK(EĞER(($A$2:$A$20=A2);($B$2:$B$20)))
CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına birlikte basarak formül girişini tamamlayıp aşağı doğru çekiniz.

Alternatif 2

Kod:
=TOPLAMA(14;6;B$2:B$20/(A$2:A$20=A2);1)

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2013 TR
Alternatif 1 olmadı B2 ye dediğiniz şekilde uyguladım fakat olmadı hocam
Fakat Alternatif 2 oldu. Elinize emeğinize sağlık çok teşekkür ederim.

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Ek bilgi:

Alternatif 1 dizi formülüdür. CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak gireceksiniz. Excel formül başına ve sonuna { } işaretlerini ekleyecek.

Excel Vers. ve Dili
2013 TR
Ctrl shift enter yapmtım sanıyorum ama sanırım control enter yaptım ya da başka birşey.
Şuan alternatif 1 de çalıştı evet. Tekrardan çok teşekkür ederim.
En kısa zamanda excel eğitimine başlayacağım :) Meğer excel ne imiş.