Aynı türdeki değerlerin kendi içerisindeki oranı

Excel Vers. ve Dili
Office365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-02-2024
Merhaba arkadaşlar,
Örnek tabloyu ektedir.Yapmak istediğim şey K sütununa örnek olarak 7' lik inşaat demir tutarının toplam demir tutarına oranının hesaplanmasıdır.Tutar toplamları J sütununda stok cinsleri ise B sütununda.Eğer stok cinsi yazmıyor ise de oran bölümünün boş kalması gerekiyor.Eğer ve etopla formüllerini denedim fakat yapamadım.Yardımcı olabilir misiniz ?

Dosya linki :http://dosya.co/qztcc146sam0/MALİYET_TABLOSU.xlsx.html

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
22/12/2022
K4 kopyalayınız .Aşağı çekerek çoğaltınız.Hücre bicimi Yüzde oranı olarak ayarlayınız.
Kod:
=EĞER(B4="";"";J4/ETOPLA($B$4:$B$14;B4;$J$4:$J$14))

Excel Vers. ve Dili
Office365
27-02-2024
Sayın Çıtır, formül tam istediğim şekilde olmuş elinize sağlık. Son olarak formülü anlayabilmek maksadıyla B4="";""; kısmını açıklayabilir misiniz ?

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
22/12/2022
Sayın Çıtır, formül tam istediğim şekilde olmuş elinize sağlık. Son olarak formülü anlayabilmek maksadıyla B4="";""; kısmını açıklayabilir misiniz ?
Formülün B4 kısmı; ="";"" ilgili hücre boş ise boş , değilse formülü uygula, yani B sütununda.Eğer stok cinsi yazmıyor ise de oran bölümünün boş kalması gerekiyor ifadesini yerine getiriyor.Dönüş yaptığınız için teşekkür ederim.Umarım anlatabilmişimdir.

Excel Vers. ve Dili
Office365
27-02-2024
Formülün B4 kısmı; ="";"" ilgili hücre boş ise boş , değilse formülü uygula, yani B sütununda.Eğer stok cinsi yazmıyor ise de oran bölümünün boş kalması gerekiyor ifadesini yerine getiriyor.Dönüş yaptığınız için teşekkür ederim.Umarım anlatabilmişimdir.
Ben teşekkür ederim.Gayet sade ve anlaşılır bir anlatım olmuş.Emeğinize sağlık.