Ayraç değişikliği

Arkadaşlar internetten veri alıyorum fakat gelen sayılar -200.12 gibi olduğundan
koşullu biçimlendirme yapamıyorum.Neyapmam gerekir.

Ayhan Ercan

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365- Türkçe
Merhaba

Ne istediğinizi pek anlamamakla beraber; "Bul-Değiştir" yöntemi işinizi görebilir...

Sayın Ayhan Ercan,internetten aldığım bazı verilerdeki sayısal değerler
-200.12 gibi ondalık hanesi "." ile ayrılıyor.Bu değerleri şöyle kullanmak istiyorum,
0 ve 0'dan küçük değerler,kırmızı,0'dan büyük değerlerde yeşil olacak.Eksi değerli
sayıyı virgüllü yapmak için "Bul-Değiştir"i kullandım ama makina eşleşme bulunamadı diyor.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
buradan değiştirmeyi deneyiniz

araçlar / seçenekler / uluslararası / sayı işleme / ondalık ayraç

Sayın uzmanamele.sayı işlemenin çentiğini kaldırıp ondalık ayırıcı ve binlik ayırıcıya
virgül koydum,ctrl+H kombinasyonu ile bul-değiştirden yine değiştiremedim.
Eşleşme yok diyor,değiştirmek istediğim çalışma sayfasındaki hücreyi gösterdim
ama yine olmadı.

Excel Vers. ve Dili
SS
Bende bir yerden sayıları koplayıp sonra excel e attığımda sayılar tarih e dönüşüyordu. Sorunu şöyle çözdüm (tesadüfen kurcalarken). Ayracım virgüldü bende bunu noktaya çevireyim dedim ve ana menüyü aradım. excell 2007 de en üstte sol köşedeki renkli 4 renkli karelerden oluşan logoya tıkladım Excel seçenekleri) burdan gelişmiş sekmesine tıkladım burdan sistem ayırıcılarını kullan sekmesini tıkladım.Ondalık ayracını nokta binlik ayracınıda virgül olarak değiştirdim. tamam dedim. ve oldu. teşekküre gerek yok rica ederim

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Sayın Ayhan Ercan,internetten aldığım bazı verilerdeki sayısal değerler
-200.12 gibi ondalık hanesi "." ile ayrılıyor.Bu değerleri şöyle kullanmak istiyorum,
0 ve 0'dan küçük değerler,kırmızı,0'dan büyük değerlerde yeşil olacak.Eksi değerli
sayıyı virgüllü yapmak için "Bul-Değiştir"i kullandım ama makina eşleşme bulunamadı diyor.
Merhaba,

0 ve 0 dan küçük değerler için;Biçim koşullu biçimlendirme de formül bölümüne.

Kod:
=--YERİNEKOY(YERİNEKOY(A1;",";"");".";",")<=0
0 dan büyük değerler için,

Kod:
=--YERİNEKOY(YERİNEKOY(A1;",";"");".";",")>0
Formüllerini yazarak deneyiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
merhaba

BUL-DEĞİŞTİR seçeneğinde değiştirecek değer bulunamadı diyorya.
Şimdi önce CTRL + H ile üste . alta , yazdıktan sonra tümünü bul de. Ondan sonra tümünü değiştir seçeneğine tıkla işine yarar.
Sevgilerimle

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2003
Türkçe
Bende de aynı sorun var ondalık ayracım virgül(,) , binlik ayracım nokta(.) şeklinde ayarlı
fakat bir internet adresinden almam gereken cash buyer değerini tam tersi şeklinde alıyor. Ve ben ayarlarımı değiştirmek istemiyorum. yine ondalık ayracım virgül olmalı diğer aldığım dış verilerden dolayı ... Bu siteden aldığım değeri yenilerken de benim istediğim şekile dönüştürebilir miyim ? Fazladan silme düzeltme işlemi yapmadan...

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

ctrl h ( bul değiştir ) menüsünden aranan değere virgül ( , ) yazıp tümünü değiştir butonuna basınız, sonra aynı işlemden aranan değere nokta ( . ) yeni değere virgül ( , ) yazarak tümünü değiştir butonuna basınız..

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 , Türkçe
ayraç değişikliğiyle benim de başım dertte? ekteki dosyaya bir göz atabilirseniz sevinirim.

1-)Sayıların sonunda özel bir boşluk karakteri var. O karakteri ctrl+c ile kopyalayıp silebiliyorum

2-)Sayıları 4.567,78 şeklinde göstermeye çalışıyorum. nokta , virgül çevrimini ctrl+h ile yapmaya kalkışınca sadece noktaya dönüşüyor hepsi ve tekrar virgüle çevir diyince hepsi virgül oluyor?

3-)Bu sayıları da işlemlerde kullanmam gerekiyor.

Geniş bir tabloda çalıştığım için olabildiğince pratik bir yöntem bulmaya çalışıyorum.

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 , Türkçe
Çok teşekkürler üstadım , açıklamanız dahilinde çevirme işlemini yaptım