Ayrı Ayrı excel dosyalardaki fiyatları Toplatma

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
MErhaba Benim excel uzmanı arkadaşlardan ricam: Ocak Klasörü adı altında 172 tane excel dosyam var tabi bu excel dosya sayısı her ay değişebilir.Bu dosyaların herbirinin A20 hücresinde toplam fiyat yazmaktadır.Ben yeni bir excel dosyasına Örneğin A5 hücresine tüm bu 172 dosya içindeki A20 hücrelerinde yazan fiyatların toplam sonucunu yazdırabilirmiyim ama dediğim gibi bu 172 sayısı değişebilir her ay. yardımlarınız için şimdiden tşkler.iyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Merhabalar...

Böyle bir şey denedinizmi

=TOPLA(Sayfa1:Sayfa172!A20)

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Bakın aynı dosya içindeki farklı sayfalardan bahsetmiyorum ocak ayı klasörü adı altında bulunan 172 tane excel dosyasından bahsediyorum o sizin dediğiniz 172 sayfa da bulunan A20 hücresinde yazılan fiyatların toplamını verir.Ama ilginiz için sağolun.iyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Tamam... siz şimdi sayfa adı önünde klasörlerin ve çalışma kitabın isimlerini yazıp deneyin,ben bir ip ucu olarak görüyorum bu formülü.Ben denemedim.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Valla her bir çalışma kitabının adını yazarsam işim zor o şekilde ben yaptım zaten :) benimamacım klasör okutma formülü ile yaptırmak ben türkçesini yazayım siz kodunu söyleyin öylleyse öneğin ocak klasörü dosyasının içindeki tüm excel çalışma kitablarının 1.sayfasında bulunan A20 hücrelerinin toplamını bulma kodu

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Peki bunu makro ile de haletmeye kalksan yine hepsinin isimlerini yazma mecburiyetinde kalmıyacakmısınız.

Çok ilginç bir durum...

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Set FSO = CreateObject("Scripting.FileSystemObject") BÖYLE BİR KODLAR var ama nasıl uygulanıyor bilmiyorum ama şunu biliyorum ki bu kodla dediğim yapılabilir.isimleri belirtmeden de yapılabilir diye düşünüyorum

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
For Each dosya In FSO.GetFolder(Yol).Files
uzanti = FSO.GetExtensionName(Yol & dosya.name)
If uzanti = "xls" Then UserForm1.ListBox1.AddItem Mid(dosya.name, 1, Len(dosya.name) - 4)
Next
Exit Sub
Yol denilen ocak klasörü olsun örneğin

Bu şekilde önce dosya isimlerini listeletip daha sonra herbir dosyayı açtıran ve A20 hücresinin toplamını bir userformda textboxa yazdıran kod yazılabilir tahminen etik bir durum ama nasıl yapılır tam bilmiyorum

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Konuma Yardımcı olacak uzman arkadaşlar aranıyor..:)