Ayrı ayrı toplam

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Arkadaşlar merhaba iki ayrı sorum olacak.
Öncelikle 1.ekli tabloda birden çok cari hesap ünvanları ve vergi matrahları ve KDV toplamları var. ben her bir cari hesabın toplam vergi matrahı ve KDV sini ayrı bir yerde görmek istiyorum.
2. tablodada vergi numararaları var ancak ben bu vergi numaralarının başına V harfini koymak istiyorum.
bunu nasıl yaparım. Ben size kısa olarak yolladım ancak bunlar 1.000 adeti geçen Vergi noları var tek tek yapmak baygı uzun sürecek yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• 32.5 KB Görüntüleme: 8
Excel Vers. ve Dili
2007,2010
dosyayı ve formülü inceleyiniz. Başına V harfi koymakla ilgili sorunuza yanıt

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Teşekkürler V sorununu çözdünüz diger problem için halen bekliyorum

İ

İhsan Tank

Misafir
ilk sorunuz hakkında bir soru
firma isimlerini siz mi yazacaksınız yoksa tüm listeyi tek'e düşürerek mi yapalım

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
tüm listeyi tek tek isim olarak yazmamız gerekiyor. Ben yazacak olursam çok zaman kaybederim.
Mesela A firmasınun bir den çok faturası var ve dogal olarak birden fazla kdv matrahı var. Bunları tek bir fatura gibi yapıp o firmaya kesilen faturaların matrahlarını ve KDV lerini toplamamız gerekiyor.

İ

İhsan Tank

Misafir
tüm listeyi tek tek isim olarak yazmamız gerekiyor. Ben yazacak olursam çok zaman kaybederim.
Mesela A firmasınun bir den çok faturası var ve dogal olarak birden fazla kdv matrahı var. Bunları tek bir fatura gibi yapıp o firmaya kesilen faturaların matrahlarını ve KDV lerini toplamamız gerekiyor.
merhaba
ek'i inceleyin
H1 hücresindeki formülü silmeyiniz . ayrıca dizi formülüdür. açıklama alıntıda
G3:G40 hücresindeki formülü dizi formülüdür.
Dizi Formülü Formül Hücreye Girildikten Sonra Enter Tuşuna Basmadan Ctrl+Shift+Enter Tuş Kombinasyonu İle Aktif Olmaktadır. Formülün Başında Ve Sonunda { } Bu İşaretler Çıkar Elle Eklediğiniz Takdirde Formül Hata Verir.
formüllerin tamamında 1000 satır baz alınmıştır.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
hocam şimdi o tabloya diger verileri ekledima ama formulü nasıl aktif hale getirecegim?

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
tamam sol tarafdaki mavi sutunu alta çekince formül aktif hale geliyor. Allah razi olsun teşekkür ederim.