Ayri HÜcrelerden Verİ Almak

İyi çalışmalar üstadlarım;
sitede aradım fakat bir türlü bulamadım yada nasıl ve ne şekilde hangi arama kriterlerinde arayacağımı bilemedim.Yardımcı olursanız sevinirim. Ek de sunduğum örnek kişi listesinden Elimde binlerce kişi kaydı var ve bunların kimlik bilgileri adı-soyadı-falan farklı hücrelerde. Ben bunların sadece ad ve soyadlarını fihrist adını verdiğim başka bir çalışma kitabına ve tek hücreye almak istiyorum.Yardımcı olursanız inanın çok sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
excel-2003 türkçe
Birleştir formülünü kullanabilirsin.

Mesela a1, a2 ve a3 hücrelerini birleştirmek için;

Kod:
BİRLEŞTİR(a1;a2;a3)

N.Ziya Hiçdurmaz

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR / 32 Bit
İki kitapta açık olmak şartı ile veya tam yol adres ile
='[Kişi Listesi.xls]Sayfa1'!$A$3&'[Kişi Listesi.xls]Sayfa1'!$A$5

Arkadaşlar cevaplarınıza çok teşekkür ederim. Fakat daha önce de bunu denemiştim ama Birleştir formülü ile sadece birinci ismi alıyor formülü seçip aşağıya sürüklediğim zaman hep aynı aynı ismi alıyor.

Excel Vers. ve Dili
2000 tr
2005 tr
2007 tr
yıldız kardeş
N.Ziya Hiçdurmaz arkadaşın verdiği Kod:
='[Kişi Listesi.xls]Sayfa1'!$A$3&'[Kişi Listesi.xls]Sayfa1'!$A$5
sadece o satırları kopyalar doğru eğer "$" karakteri silersen yani:
='[Kişi Listesi.xls]Sayfa1'!A3&'[Kişi Listesi.xls]Sayfa1'!A5
bu şekilde yaparsan olur. işeye buşeklde yarar herhalde

Arkadaşlar benimde aynı işlemin biraz farklı bir şekline ihtiyacım var.
Benim ihtiyacım olan şey birleştirilmiş hücrenin içerisindeki metinlere bunu yapabilmek. Yani bir hücremde bir metin var diğer hücrenin içerisindeki bilgileri değiştirdiğimde metinde sadece değişmesini istediğim yer değişsin. örneği incelerseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar böyle bir çalışmaya gerçekten ihtiyacım var bunu ben işim ile alakalı olarak kullanacağım yardımınıza ihtiyacım var. yardımcı olursanız sevinirim.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Arkadaşlar böyle bir çalışmaya gerçekten ihtiyacım var bunu ben işim ile alakalı olarak kullanacağım yardımınıza ihtiyacım var. yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba,

="GEÇENLERDE "&A1&" BİRLİKTE "&B1&" YA GİDİYORDUK "&METNEÇEVİR(C1;"gg.aa.yyyy")&" TARİHİNDE, HAVA ÇOK "&D1&" TU. "&E1&" NUMARALI "&A2&" DURAĞINDA BEKLERKEN. BİRKEN "&B2&" YI GÖRDÜM"

İstediğiniz bu mu?

.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
sorularınızı yeni konu açarak sorunuz.
yanıtlanmış sorular arasında kaynar, ilgilenen arkadaş olmayabilir.

bu işinizi görür mü?
Kod:
="GEÇENLERDE "&A1&" BİRLİKTE "&B1&" YA GİDİYORDUK "&METNEÇEVİR(C1;"gg.aa.yyyy")&" TARİHİNDE,  HAVA ÇOK "&D1&" TU."&E1&" NUMARALI "&A2&" DURAĞINDA BEKLERKEN. BİRDEN  "&B2&" GÖRDÜM"

Çok teşekkür ederim tam istediğim gibi olmuş şimdi ben bunu kendi dosyama göre uyarlıyacağım. yardımlarınız için teşekkür ederim. eğer yapamazsam örnek dosyamı size gönderebilirmiyim.