Ayrı Hücreleri Birleştirilmiş Hücreye kopyalamak?? Yardım

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Arkadaşlar elimde yaklaşık 20000 satırlık bir excel dosyası var ve bu dosyanın içinde isim ve soyisim yanyana ayrı hücrelere yazılmış. ben bu isim ve soyisimleri birleştirilmiş tek bir hücrede toplamalıyım.
toplama sebebim ise excel'den isim-soyisim yaparak arama yapabilmek. bu kopyala işleminin pratik bir çözümü var mı yada iki ayrı ve yanyana olan hücrelerdeki kelimeleri beraber (isim-soyisim) şeklinde aratabilirmiyim.
örnek olarak 4 tane isim soyisimli dosyayı eke koyuyorum. yardımcı olursanız minnettar olurum.
şimdiden sağolun

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Arkadaşlar elimde yaklaşık 20000 satırlık bir excel dosyası var ve bu dosyanın içinde isim ve soyisim yanyana ayrı hücrelere yazılmış. ben bu isim ve soyisimleri birleştirilmiş tek bir hücrede toplamalıyım.
toplama sebebim ise excel'den isim-soyisim yaparak arama yapabilmek. bu kopyala işleminin pratik bir çözümü var mı yada iki ayrı ve yanyana olan hücrelerdeki kelimeleri beraber (isim-soyisim) şeklinde aratabilirmiyim.
örnek olarak 4 tane isim soyisimli dosyayı eke koyuyorum. yardımcı olursanız minnettar olurum.
şimdiden sağolun
Merhaba,

=A4&" "&B4

Formülü ile birleşirebilirsiniz..

.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

C4

Kod:
=A4 & " " & B4

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
bu akşam fazla şey istedim kusura abakmayaın :) ama bir sorunum daha var. birleştirdiğim isim ve soy isim sütunlarını kaldırmam lazım fakat o hücreleri kaldırınca formül bozuluyor. bir çaresi varmısır??

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
bu akşam fazla şey istedim kusura abakmayaın :) ama bir sorunum daha var. birleştirdiğim isim ve soy isim sütunlarını kaldırmam lazım fakat o hücreleri kaldırınca formül bozuluyor. bir çaresi varmısır??
Ayrıca excel sayfasında birleştirilmiş isim soyisimleri aradığımda bulmuyor.??

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-05-2028
sutunu seç, kopyala, düzen-özel yapıştır dan değerleri yapıştırın.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
sutunu seç, kopyala, düzen-özel yapıştır dan değerleri yapıştırın.
Arkadaşım söylediğin şekilde sadece o sütundaki yazıları yapıştırıyor, benim istediğim isim ve soyisim hücrelerini ayn hücre içerisinde birleştirmek ve ism-soyisim'den arama yaparak bulmak.
dosyayı ekliyorum, söylediğim biçimde isim-soyisimi bir hücrede birleştirip arama yapınca bulanacak şekilde yapabilirsen minnettar olurum

Ekli dosyalar

• 226.3 KB Görüntüleme: 11

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
İstediğiniz bu mu?

Ekli dosyalar

• 361 KB Görüntüleme: 16

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-05-2028
Dosyanız ekte inceleyiniz

Birleştirmeler kod ile yapılıp bir butona bağlandı, ekli dosyanızı inceleyiniz. Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

• 389.7 KB Görüntüleme: 14