Ayrı sayfada veri doğrulama - hata ekranı

Excel Vers. ve Dili
2007 / TR
Merhabalar,

Ayrı sayfada veri doğrulama yapmak için kaynak veri bölümüne bir isim veriyorum, örneğin Tablo1. Diğer sayfada "veri doğrulama - liste - =Tablo1 dediğimde aşağıda ekli fotoda göreceğiniz uyarı mesajını alıyorum. Sözün kısası beceremedim bu işi. Atladığım bir şey var sanırım ama yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
veri doğrulama başka sayfadaki başvuruyu kabul etmez. Ama bunu aşmanın yolu var.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 / TR
Bu kaynak listede satırlar aslında göründüğü gibi boş değilse, 1000 satır boyu formül varsa, sadece koşul gereği boş görünmekteyse, yani bende olacağı gibi, şöyle bir durum oluşuyor; ilk sırada bir veri, sonra uzun boşluklar, 40. satırda bir veri daha .... ve en sonda uzayıp giden boş satırlardan oluşmuş bir liste...

Böyle aralarda boşluklar oluşturacak şekilde veri çeken listeler için de bir çözüm önerebilir misiniz.

Aradım taradım, dinamik alanla ilgili bir iki konu buldum ama linkler ölmüş, sonuca ulaşamadım.

Yani Gene Yardım Gerek Bana :))

Excel Vers. ve Dili
2007 / TR
Benzersizleri süzerek tüm veriyi yukarı toplamanın bir yolunu buldum. Listede aradaki boşluklardan kurtuldum böylece. Artık tüm veri yukarıda sıralanıyor. Bunları sizin çözümünüzle ayrı bir sayfada listeleyebiliyorum.Ama listede girilmiş 10 veri olduğu için listenin kalan 9990 satırı boş olarak açılıyor.

Sorun şu ki, listeyi açtığımızda ilk veri çıkmıyor karşımıza. Ortalarda bir bölüm çıkıyor. Yani ilk bakışta bomboş görünen bir liste açılıyor. Bu da algılama sorununa sebep olabilir. Şimdi bunu düzeltmek istiyorum.

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Benzersizleri süzerek tüm veriyi yukarı toplamanın bir yolunu buldum. Listede aradaki boşluklardan kurtuldum böylece. Artık tüm veri yukarıda sıralanıyor. Bunları sizin çözümünüzle ayrı bir sayfada listeleyebiliyorum.Ama listede girilmiş 10 veri olduğu için listenin kalan 9990 satırı boş olarak açılıyor.
Sorun şu ki, listeyi açtığımızda ilk veri çıkmıyor karşımıza. Ortalarda bir bölüm çıkıyor. Yani ilk bakışta bomboş görünen bir liste açılıyor. Bu da algılama sorununa sebep olabilir. Şimdi bunu düzeltmek istiyorum.
Merhaba
Bahsettiğiniz sorun örnek dosyanız görümüyor.

Excel Vers. ve Dili
2007 / TR
Sn Uygun,

Mükemmel olmuş, çok teşekkürler,

Saygılar, sevgiler....