aysonu stok durumu

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
ekte gönderdiğim dosya bir aylık stok takip dosyasıdır. birinci sayfada veriler var. ikinci sayfada bir hücreye malzemenin numarasını girdiğim zaman hemen yanında malzemenin adının çıkmasını ve yan hücrelerdeki depomevcut alanlarının aysonu mevcudu kısmından doldurulmasını istiyorum. buradan otomatik olarak grafik oluşuyor zaten. yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Eki inceleyin.
Not:Örnek dosyalarınızı 97-2003 formatında eklerseniz daha fazla üyenin incelemesi ve çözüm üretmesini sağlamış olursunuz.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
grafik başlığı

sayın muygun teşekkür ederim. tam istediğim şekilde çözüm üretmişsiniz.
Fakat bir sorun daha var o da grafik başlığını her seferinde malzemenin isminin yazdığı sütun olarak görmek mümkün mü. ayrıca dosya 97-2003 moduna çevirdim.
teşekkürler

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
İlk ürün ismi grafik başlığı olarak tanımlandı. yani grafik sayfanızda B3 hücre değeri grafik adı olarak tanımlandı.
Şayet 2.ürün yada daha fazlası tabloya gelecekse ve grafik ismi için bu ürün adları (birden fazla) kullanılacaksa bu isimlerin birleştirilerek alınması gerekir.
Grafik başlığını seçip formül çubuğuna bakarsanız mantığını anlamanız daha kolaylaşır.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
malzeme girişi

çok teşekkürler sayın muygun uzman,
örnek dosya üzerinden verdiğiniz taktikleri asıl dosyam da uyguladım çok şık bir çalışma oldu.
teşekkürler.
yalnız çalışmayı daha mükemmel hale getirmek için bir eksiğim kaldı. o da şudur:
ekli dosyada 1. işyeri 2. işyeri vb adında yeni sayfa açtım
o sayfadan sarı alanlara YAPILAN GİRDİLERİN sayfa 1 deki tabloda bulunan ilgili hücrelere otomatik otomatik olarak eklenmesini istiyorum.
yani sadece o ay için kullanılan örneğin 1,5,8. malzemelerin ilgili işyerleri girdisini yaptığında 1. sayfadaki yerlerine otomatik olarak atanacak diğer işlemler zaten otomatik hesaplanabiliyor.
şimdiden teşekkürler.....

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
merhaba sayın muygun;
öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
çalışmanız bize bir şeyler öğretti.
Fakat gönderdiğiniz formatta diğer verilerimi değerlendirirken 4. malzemeden itibaren hatalı hesaplamalar oluştu. muhtemelen formüllerin aktarımı esnasında olmuştur.
araya hücre eklemem gerekti ve bazı formülleri yeni konumlarına göre ayarladığım halde çarşaf listede tam verim alamadım.
çalışmanın son durumu ektedir. ayrıca 100 civarında yeni malzemeler eklemem gerekli. buna göre tekrar ilgilenirseniz sevinirim .
iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Eki tekrar deneyin.
Not: Sorun işyeri ve cinsi verilerinin farklı yazılmasından oluşuyordu. Bunu önlemek için çarşaf sayfasında A:E aralığına açılır liste için bir çalışma uyguladım.
Ayrıca çarşaf sayfasına yeni malzeme ekleyeceğiniz zaman grup halde kopyala yapıştır yapın. (Örn: ekli tabloya bir ürün ekleyeceğinizi varsayalım bunun için A59:AA63 aralığını seçip kopyalayın ve A64 hücresine yapıştırın.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
merhaba;
eki denedim başarılı oldu. teşekkür ederim.
tüm verilerde de çalışıyor.
fakat çarşaf listede yer alan aysonu mevcut satırları aynı zamanda bir sonraki ayın aybaşı mevcut satırı demektir. yeni dönem için bu verileri data sayfasından tek tek girmem gerekiyor.
bunları daha kolay bir yöntemle giremezmiyim.
ilgili satırı okutup her malzeme için stok mevcudunu ayrı bir sayfada elde edip kopyala yapıştırla yeni aybşı mevcudunu elde edebiliyorum ama bu sefer de mevcttta olmayan malzemelerib verileri de geliyor. b unları tekrar elemek durumunda kalıyorum. bunun bir kolay yöntemi var mı?
şimdiden teşekkürler.