Bağlantıları Düzenle İşleminde Güncelleştirme

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-02-2025
Merhaba Arkadaşlar,

Excelde VERİ menüsü altındaki BAĞLANTILARI DÜZENLE sekmesi açıldığında GÜNCELLEŞTİRME kısmında 2 seçenek var. Otomatik ve El İle. "El İle" olan pasif gözüküyor. "El İle" nin hangi durumlarda aktif olduğunu bilen var mı acaba ?

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Emin değilim ama bağlantı yoksa pasif olması doğal gibi geliyor bana :)

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Necdet Yeşertener üstadım selamlar. İlginize teşekkür ediyorum. Durum şöyle;
** Başka bir dosyadan veri bağlantısı varken de PASİF durumda.
** Başka bir dosyadan veri bağlantısı yoksa şayet o zaman "BAĞLANTILARI DÜZENLE" sekmesi ilk aşamada pasif oluyor ve alt menü açılmıyor.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Bir fikir yürütemeyeceğim, dosyayı incelemek gerek diye düşünüyorum.

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Necdet Yeşertener üstadım tekrar teşekkür ediyorum. Dosyadan ziyade bunun "BAĞLANTILARI DÜZENLE" sekmesinin bir özelliği ile ilgili olduğunu düşünüyorum.

Excel Vers. ve Dili
Ofice 365. 32 bit
Merhaba,
Düşeyara bağlantıları ile ilgili çözemediğimi bir konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.

Düşeyara komutuyla bir excel dosyası oluşturdum. Kaynak dosyaya sadece ben ulaşabiliyorum. başka kimse ulaşamıyor. Bu dosyayı farklı kişilerle paylaştım. Normalde başkası bu dosyayı açtığında kaynaktaki bilgileri (dosya sadece benim PC'de olduğundan) ulaşamaması gerekirken, o bilgiler de dosyaya otomatik geliyor.

Dosyanın adını, yerini, kolonun yerini değiştirmeme rağmen, başkaları bu bilgileri dosyada hala görebiliyor. bağlantı düzenle'de "Hata:Kaynak bulunamadı" uyarısı veriyor. Yani istesemde o kaynağa tekrar ulaşamıyorum. Sanki excel kaynak dosyadaki tüm bilgileri gizli bir yere kaydetmiş de , dosyayı kim kullanırsa kullansın o bilgileri getiriyor.

Başkalarının kaynak dosyadaki bilgilere ulaşmamasını nasıl sağlayabilirim.

Teşekkürler