Bağlantılı dosyayı başka bilgisayarda kullanma

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Tr
Merhabalar
Bir klasörün içinde 6 adet Excel dosyası var. Dosyanın birisi ile diğer 5 dosyaya bağlantı kurarak bilgiler topluyorum. Ancak bu klasörü yani 6 Excel dosyasını aynı klasör içinde başka bir bilgisayarda güncelleştiremiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. İyi günler

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Dosyaların bulunduğu klasör her iki bilgisayarda da aynı adreste olmalıdır.

Klasörünüzün adı xyz olsun:

xyz klasörü birinci bilgisayarda C:\ABC\DEF\xyz şeklinde kayıtlı ise,

ikinci bilgisayarda da C:\ABC\DEF\xyz adresinde kayıtlı olmalıdır.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Tr
Mehmett bey dosya her iki bilgisayarda da masaüstünde aynı x dosyasının içinde ama hazırladığım bilgisayarda çalışıyor ikinci bilgisayarda bağlantıları güncellemiyor. Düzen/Bağlantılar/Güncelleştirden Kaynağı değiştir yada Değerleri güncelleştir sekmeleri pasif oluyor. Nihayet gerçekleştiremedim, yardımınızı bekliyor ilginize teşekkür ediyorum.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Tr
Arkadaşlar merhaba
bir birine bağlantı kuran excel dosyalarını başka bir bilgisayarda da kullanabilmek için; masaüstü veya belgelerimde değilde C sürücüsünde bir dosya açarda orada hazırlanırsa diğer bilgisayarda da kullnılabiliyor.
Herkese kolay gelsin.

Bende aynı dertten muzdaribim.Epey alınteri dökerek biribirine bağladığım yüzlerce hücre başka bilgisayara kopyaladığımda bağlantı çalışmıyor.kaynağı değiştir deyip yeni dosyaya bağlantı yapıyorum olmuyor.Dosyaların adresi ilk bilgisayardaki adres şeklinde yazıyor hala.Bunu değiştirsem sorun çözülürmü acaba?ve dosya adresleri değişirmi,değişirse nerden değişir.Yada farklı bir çözümü olan arkadaş varmı acaba?
Teşekkür ederim.Kolay gelsin

Arkadaşlar,soru sordum ama biraz uğraşınca sorunun cevabını buldum.Başka bilgisayara aktardığım bağlantılı dosyalarda sayfa koruma özelliğini kullandığım için güncelleştirme yapılamıyormuş.
Öncelikle kaç tane sayfa varsa birbirine bağlantılı olanların hepsinin korumasının kaldırılması gerekiyor.
Daha sonra düzen>bağlantılar sekmesinde>Kaynağı Değiştir butonuna tıklayıp hangi sayfaya bağlantı istiyorsak onu seçiyoruz,olay bitiyor.
Ben korumalı sayfaları sürekli güncellemeye çalıştığım için takılmışım.
Saygılar