Bağlantılı Tablolar

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Arkadaşlar,
Ekte sunduğum dosyada birbirisine bağlı 3 tane tablo var.Araç Talep Formu-1 deki bilgiler Görev Formu-1 e otomatikman aktarılıyor.Görev Formu-1 den de Harcırah Formuna aktarılıyor.Ancak,Araç Talep Formu-1 ve Görev Formu-1 deki bilgiler günlük olarak değişiyor.Hergün için yeniden Araç Talep Formu ve Görev Formu tanzim etmeden,Araç Talep Formu-1 ve Görev Formu-1 deki bilgileri değiştirdiğimde HARCIRAH FORMU'nun C11-C33(Toplam 23 dün) arasında sıralanmasını istiyorum.Ekteki dosyada konuyu renklerle de açıklamaya çalıştım.Yardımlarınızı bekliyorum.Saygılarımla...

Ekli dosyalar

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Merhaba,
Anladığım kadarıyla bir şeyler yapmaya çalıştım; ancak kafamda bazı soru işaretleri kaldı. Örneğin; Aynı isme göre verileri Harcırah cetveli sayfasına sıralıyoruz; peki isim değişince sıralamayı nereye yapacağız, aynı yere mi?
Diğer bir husus: Araç Talep Formu kısmındaki 5 hücrelik isim girme kısmına her kayıtta alt alta isim giriyoruz; ama biz 23 kayıt girişi yapacağız. 5'ten sonra bu isim kısmına ne yapacağız. Hazırladığım örneği inceleyerek, bundan sonrası için ne yapacağımızı ve neleri değiştireceğimizi belirtir misiniz?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003-2007
İşlemler Tek Personel İçin

Hocam,Araç Talep Formunun sadece ilk satırında yazan isim önemli.Diğerlerinin işi çıktı aldıktan sonra bitiyor.Bütün işlemler 1.satırda yazılan kişi için.(Örnekte Ali DEMİR) Harcırah cetvelide bir kişi için.Proğramı kullanmak isteyen personel kendi formlarını dolduracak)Onun için konunun çok karışık olmadığını düşünüyorum.Araç Talep Formu-1 ve Görev Formu-1 Harcırah cetvelini doldurmak için yeterli.23 gün boyunca ben sadece Araç Talep Formu-1 deki bilgileri değiştirmeliyim,Görev Formu-1 buna bağlı olarak dolmalı,Harcırah cetvelinde de c11-c33 arasına bu bilgiler sıralanmalı,o kadar.Teşekkür ederim.(Araç Talep Formu-2 ve Görev Formu -2 yi sadece Harcırah Cetvelindeki sıralamayı göstermek için kullandım.)

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Dosyayı güncelledim. yeniden indirebilirsiniz.
Eklememi veya çıkarmamı istediğiniz yerler varsa belirtin, değiştirelim.

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Teşekkürler Mustafa Hocam.Tam İstediğim gibi olmuş.Ellerinize,emeğinize sağlık.Saygılar sunuyorum.

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Makro Yazmayı Nasıl Öğrenebilirim?

Mustafa Hocam,
Size sormak istediğim bir sürü konu var.Ama,bence en önemlisi bu.Makro yazmayı nereden,hangi kaynaktan,nasıl öğrenebilirim?Nasıl bir yol izlemeliyim?Nereden,hangi kaynaktan başlamalıyım?Bana bir yol haritası çıkarırmısınız?Kaynak önerebilirmisiniz?

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Aslında doğru yoldasınız. Yani doğru yolda ve doğru kaynaktasınız.
İşinize yararsa ben nasıl öğrendim onu özetleyeyim:
Elinizde yapmaya çalıştığınız bir projeniz olması ve takıldığınız yerlerde bu siteye girip sormanız epey faydalı olacaktır.
Kişiye göre değişebilir; ama ben elime kitap sürmedim. Bu nedenle kitapların faydalı olup olmayacağı konusunda bir şey söyleyemem.
Bence bu siteye devam etmeniz daha hızlı öğrenmenizi sağlayacaktır.
Son bir ipucu; bu çok işe yarar: Excelin makro kaydet özelliği vardır. Bu eylemle yaptığınız tüm hareketlerin makro kodlarını elde edebilirsiniz. Tabi sonrasında bu kodları kısaltmanız gerekecektir.
Şunu da belirtmeden edemeyeceğim: Açtığınız konuları incelediğimde bu işe en zor yerinden başladığınızı söyleyebilirim.

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Teşekkürler Mustafa Hocam.Bu siteden gerçekten çok şey öğreniyorum.Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.