bağlantılı veri dogrulama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Arkadaslar merhaba,

ekteki dosyada kalınlık, seri, ürün, vs. sutunlarından olusan ve tekrar eden verilerim mevcut.

Baglantılı veri dogrulama ile ornegin yan sayfada acılır listeden bir kalınlık sectigimde o kalınlıkta olan seri, ürün, vs. gelsin istiyorum. veya acılır listeden bir seri sectigimde o seriye ait urun, kalınlık, vs. bilgiler gelsin istiyorum.

Forumda yaptıgım arama sonucunda sadece sıralı listelerin ve tekrar etmeyen veriler ile baglantılı veri dogrulama ornekleri var. Ama benim veriler tekrar ediyor.
Umarim ne istedigimi anlatabilmisimdir. Yardımlarınız icin simdiden tesekkur ederim.

Ekli dosyalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

ek dosyayı inceleyiniz.
mesai saati bittiği için dosya tamamlanamadı, siz devam edebilirsiniz umuyorum.
dinamik alan adı örneklerini inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
yardımınız icin tesekkur ederim. ornegin sizin gonderdiginiz dosyada bir ebat seçiyorum seri kısmında tekrar eden seri isimleri geliyor. Ve bana işlemleri nasıl yaptıgınızı anlatırsanız memnuniyet duyacagim.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Arkadaslar merhaba,

ekteki dosyada kalınlık, seri, ürün, vs. sutunlarından olusan ve tekrar eden verilerim mevcut.

Baglantılı veri dogrulama ile ornegin yan sayfada acılır listeden bir kalınlık sectigimde o kalınlıkta olan seri, ürün, vs. gelsin istiyorum. veya acılır listeden bir seri sectigimde o seriye ait urun, kalınlık, vs. bilgiler gelsin istiyorum.

Forumda yaptıgım arama sonucunda sadece sıralı listelerin ve tekrar etmeyen veriler ile baglantılı veri dogrulama ornekleri var. Ama benim veriler tekrar ediyor.
Umarim ne istedigimi anlatabilmisimdir. Yardımlarınız icin simdiden tesekkur ederim.
Bu şekil daha esnek ve kullanışlı. Umarım işinize yarar mı?

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
@yurttas,

cevabınız icin tesekkur ederim, sizin yaptiginiz pivot table.

benim istedigim calisma ile baska dosyalardan veri kontrolu yapacagim.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
@yurttas,

cevabınız icin tesekkur ederim, sizin yaptiginiz pivot table.

benim istedigim calisma ile baska dosyalardan veri kontrolu yapacagim.
Bu yöntemle verileri başka dosyadan da almanız mümkün. Üstelik dosyayı açmadan. Ben pek anlayamadım.

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
benim istedigim açılır listeden bir seri adı seçtigimde yan hücredeki açılır listede o seriye ait ürünler gelsin, yan hücredeki açılır listeden o ürünlere ait ebatlar, ürün kalınlıkları gelsin ki kontrol kolaylaşsın. bu kontrolu baskaları kullanacagi için pivot table kullanımında zorlanacaklardır. o yuzden açılır listeden seçim yaptırmak kolaylık sağlayacak.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Arkadaslar, acılır listede tekrar eden veriler 2 kez veya daha fazla listede gelebiliyor. Tekrar eden verileri nasıl açılır listede bir kez listeye ekleyebiliriz.