Bakım ücretleri

manisali_mdr

Banned
Excel Vers. ve Dili
office2003 türkçe
arkadaşlar merhaba..
1.sayfada;a sütununda yedek parça isimleri,b sütununda bu parçaların ücretleri var..
2. sayfada ise bu yedek parçalara ait fiyat listesi var..
1. sayfada a sütununa yedek parçanın ismini girdiğimde b sütununa indis formülü yardımıyla bu parçanın fiyatını yazdırabiliyorum..
fakaaaatttt....ileride bu yedek parçanın fiyatı değiştiğinde bütün bu listedeki fiyatlar değişiyor..
sizden istediğim şu : ücretlendirme sayfasındaki yedek parçaya ait fiyat değişse bile kaydettiğim fiyatlar değişmesin..
ekteki dosyamı inceleyebilirsiniz..
şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

manisali_mdr

Banned
Excel Vers. ve Dili
office2003 türkçe
sanırım yine yanıt verilmeyecek

sevgili üstatlar....
geçen sefer yaşadığımız tatsızlıktan sanırım bu sefer de yanıt verilmediğini üzülerek görüyorum..eğer gerçekten yanıt vermek istemiyorsanız lütfen söyleyin boşu boşuna ekran başına çakılmayayım

Excel Vers. ve Dili
Office 365
sanırım ayrı bir konu açmışsınız. burada soru yok. ilk okunmamış mesajınınız nerede?

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Sn. manisalı müdür,

Konunuzu bugün saat: 11:41'de açmışsınız, 25 Kişi görüntülemiş ve eklediğiniz dosyayı 1 kişi açmış.. Çok acelesiniz... Aceleci olduğunuz sürece yanıt almanız zorlaşıyor..

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Hücrelere atanan fiyatların sabit kalmasını istiyorsanız makro ile çözüm aramalısınız. Formül kullandığınız sürece değerler güncellenecektir.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
sevgili üstatlar....
geçen sefer yaşadığımız tatsızlıktan sanırım bu sefer de yanıt verilmediğini üzülerek görüyorum..eğer gerçekten yanıt vermek istemiyorsanız lütfen söyleyin boşu boşuna ekran başına çakılmayayım
merhaba
syn manisali_mdr,
şimdiye kadar sorduğunuz kaç soru yanıtsız kaldı!?
haksızlık etmiyor musunuz?

Excel Vers. ve Dili
Office 365
ekli dosyadaki makroyu inceleyin buna göre düzenleme yaparsanız, bir fikir sahibi olabilirsinz. bakım sayfasına bir buton ekledim ve makro ile kesinleştirme sayfasına attım.

Ekli dosyalar

manisali_mdr

Banned
Excel Vers. ve Dili
office2003 türkçe
parsley2 kardeş..ilgine ve emeğine teşekkürler ama maalesef işimi görmedi

manisali_mdr

Banned
Excel Vers. ve Dili
office2003 türkçe
kORHAN aYHAN KARDEŞ..."Hücrelere atanan fiyatların sabit kalmasını istiyorsanız makro ile çözüm aramalısınız. Formül kullandığınız sürece değerler güncellenecektir" gibi bir cümleniz var..ben de onu sormuştum zaten...bu makro nasıl?? bilseydim zaten sormazdım ki... :)

Excel Vers. ve Dili
Office 365
rica ederim. ama yine de fiyat artışlarında formüllerden etkilenmeden yapmanın tek yolu bu diye düşünüyorum. sadece yapmanız gereken yeni bir fiyat artışı olmadan önce bu sayfaya aktarması için bu butona basmak. başka da bir çözüm yolu aklıma gelmiyor. buton daki makroyu inceleyin.