bakiyesi olmayan satırı kaydırma

batuhan_86_7

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
selam arkadaşlar benim bir sorunum var göndermiş olduğum çalışmada bakiyesi sıfır gözükenleri yandaki karelere yada başka bir sayfaya taşıyıp çalışma sayfasında göstermesini istemiyorum yardım ederseniz sevinirim teşekkürler

Ekli dosyalar

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Borcu Bitenleri Taşımak

Merhaba,

Aşağıdaki kodları dener misiniz?

Kod:
Option Explicit
Sub BorcuBitenleriAktar()
Dim i As Long, j As Long
Application.ScreenUpdating = False
For i = 5 To [A65536].End(3).Row - 1
    If Cells(i, "B") = 0 Then
        Cells([C65536].End(3).Row + 1, "C") = Cells(i, "A")
        Range("A" & i & ":B" & i).ClearContents
    End If
Next i
Range("A5:B" & [A65536].End(3).Row - 1).Sort Key1:=[A5]
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "Tamamdır..."
End Sub

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Excel çalışması açıkken Araçlar / Makro / Visual Basic Düzenleyicisi ( Kısayol Tuşu Alt F11 ) Ekranına girerek Insert menüsünden Module işaretlerseniz boş bir modul açılacaktır. Kodları buraya yapıştırabilirsiniz. Necdet Bey'in eklediği dosyıda inceleyerek görebilirsiniz..

Sonra bu ekranı kapatarak Menü çubuğundan Görünüm / Araç Çubukları / Formlar girerek Düğme kutusuna basarak sayfa üzerinde fare ile bir düğme çizebilirsiniz. Çizdiğiniz düğmenin üzerinde fare ile sağ klik yaparak Makro Ata derseniz bir ekran açılır o ekranda yıkardaki makronun adını işaretleyerek tamam butonuna bastıktan sonra, bu düğmeye basarak kodları çalıştırabilirsiniz.

Bu işlemlerden sonra eğer kodlar çalışmaz ise, makro ayarlarınız yüksek demektir. Araçlar / Makro / Güvenlik menüsünden Düşük ( önerilmezi ) işaretleyerek tamam butonuna basın ve sayfayı kapatıp tekrar açtıktan sonra düğmeye basarak makroyu çalıştırabilirsiniz..

.

batuhan_86_7

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Arkadaşlar bir sorumdaha var eksi bakiye veren için ne yapabilirim

batuhan_86_7

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
acil yardım bekliyorum

selam arkadaşlar ben bir önceki konuda istediğim bilgi elde ettim yalnız eksi vereni kendim yaptım bir de eksi bakiyeden tekrar arttıya gecen a firması tekrar aynı karede yer almasını istiyorum aynı şekilde hesap bakiyesi 0 verenleri de aynı şekilde çalışan firma eski listenin içine geçsin teşekkürler

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Soru pek anlaşılır değil.

Ayrıca ilk eklediğiniz dosyada veriler 5. satırdan, son eklediğiniz dosyada 2. satırdan başlıyor. Bu size önerilen makroda önemlidir. Sonradan yapıyı değiştirirseniz makroda da değişiklik yapmanız gerekir, eğer makro bilmiyorsanız gerçekte kullanacağınız dosya yapısını değiştirmeden foruma ekleyin.

batuhan_86_7

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
selam arkadaşlar

benim istediğim bu çizelgeye göre eksi bakiye verip daha sonra artı bakiyeye gecen malın cinsi veya cari hareketin artı hesap veren yere geçmesini istiyorum aynı şekilde bakiyesini göstermesini istiyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• 27.5 KB Görüntüleme: 3