barkod hazırlamak için yardım

Katılım
12 Ekim 2008
Mesajlar
5
Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba arkadaşlar, fazla excel bilgim ve kültürüm yoktur.
Yapmak istediğim şu
ürünlerimin üstüne yapıştırılabilir barkod etiketi oluşturmak.
Barkodun özel bir özelliği yok sıralı rakamlardan oluşması yeterli
Bu konuda imkanlarım kısıtlı,
elimde lazer yazıcı ve piyasadan satın alınabilen a4 kağıt ebatında içinde 20 25 veya daha fazla adet etiket bulanan kağıt var.

IDAutomationHC39M_Free.ttf isimli fontum mevcut.





excel ile resimdeki gibi elle rakam girerek ve fontu kullanarak barkodlar oluşturabiliyorum ama burda şu sıkıntı benim yüzlerce binlerce barkoda ihtiyacım var ve elle o kadar rakamı girmem çok zor, imkansız.
aşşağıdakı resimdeki gibi birşey nasıl oluşturabilirim sizce ?


forumda barkod ile ilgili bir çok başlık okudum 2005 yılından beri çok şey yazılmış ama seri barkod hazırlamak için birşey ben göremedim.
 
Katılım
15 Haziran 2006
Mesajlar
3,704
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Yani, elinizde, alt alta yazılmış rakamlardan oluşan bir barkod listesi yok mu hiç ?
 
Katılım
5 Aralık 2007
Mesajlar
635
Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-05-2021
Merhaba Sayın Masterland,
Anladığım kadarıyla ürünleriniz için barkod oluşturmak istiyorsunuz.Bunun için size gerekli olan bir barkod yazdırma programıdır. İnternetten ücretsiz indirebileceğiniz barkod programları bulabilirsiniz. Sözünü ettiğiniz barkod etiketleri belirli standartlarda hazırlanmış etiketlerdedir ve bu etiketlere barkod yazdırma programları dışında seri barkod yazdırmak çok zordur. İşe önce ürünlerinize belirli bir sisteme göre kod numaraları vererek başlamalısınz. Yok eğer yapmak istediğiniz ürünleriniz için kendi belirlediğiniz rakamlardan oluşan ürün kodlarını barkod haline dönüştürmek ise böyle bir program kullanmalısınız.Yapmak istediğinizi daha açık anlatırsanız (barkod programı kullanan birisi olarak) yardımcı olabilirim.
İyi çalışmalar.
 
Katılım
20 Temmuz 2005
Mesajlar
7
selamlar acolkesen1
2cm e 4cm ölçülerinde rulo(yazarkasa rulosu gibi) biçiminde her etiket arasında 2mm boşlukları olan etiketimiz var barkod ve fiat etiketi yazdırmak istiyoruz termal yazcıdan excelde nasılyapabiliriz biraz denedim tam etiketlerin üzerine oturtamadım kayma yapıyor teşekürler
 
Katılım
12 Ekim 2008
Mesajlar
5
Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba Sayın Masterland,
Anladığım kadarıyla ürünleriniz için barkod oluşturmak istiyorsunuz.Bunun için size gerekli olan bir barkod yazdırma programıdır. İnternetten ücretsiz indirebileceğiniz barkod programları bulabilirsiniz. Sözünü ettiğiniz barkod etiketleri belirli standartlarda hazırlanmış etiketlerdedir ve bu etiketlere barkod yazdırma programları dışında seri barkod yazdırmak çok zordur. İşe önce ürünlerinize belirli bir sisteme göre kod numaraları vererek başlamalısınz. Yok eğer yapmak istediğiniz ürünleriniz için kendi belirlediğiniz rakamlardan oluşan ürün kodlarını barkod haline dönüştürmek ise böyle bir program kullanmalısınız.Yapmak istediğinizi daha açık anlatırsanız (barkod programı kullanan birisi olarak) yardımcı olabilirim.
İyi çalışmalar.
Sayın colkesen ,
evet urunlerim için sıradan barkod numarası oluşturmak istiyorum.
Bunun için araştırmalar yaptıgımda herkes excel de rahat hazırlarsın kolay vs dedıklerı için excel de bir çözüm aradım ama bunun dışında da klasik barkod yazdırmak için başka program vs varsa onlarda benim için uygun olur.

Ürünlerime belirli bir sisteme göre ayrı ayrı kod vermeninde benim için fazla gereği yok.
Resimde de izah etmeye çalıştığım gibi
sıralı seri barkodlarım olsun yeter .
90001
90002
90003 gibi

bunu başarılı bir şekilde basabileyim yeter bu iş için rahat kullanımlı programda varsa oda makbule inanın çok geçer.
 
Katılım
12 Ekim 2008
Mesajlar
5
Excel Vers. ve Dili
2007
artık seri barkod basabiliyorum, herşeyi hal ettim.

İki şey lazım bir etiket kağıdı iki program.
 

fedeal

Banned
Katılım
29 Mayıs 2008
Mesajlar
1,985
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
sayın masterland aynı sorunu ben barkodmagic programı - tanex 46,4*21,2 (52'li) etiket ve ekteki yaptıgım pratik calışmayla hallettim. belki işinize yarar. iyi calışmalar.
 

Ekli dosyalar

Katılım
23 Şubat 2012
Mesajlar
3
Excel Vers. ve Dili
2007 english
syn masterland barkodlara numaraları nasıl verdınız acaba excell dekı barkodlara
 

NBATMAN

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
1 Aralık 2007
Mesajlar
639
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 excel Türkçe
Merhaba arkadaşlar,

etiketleme için aşağıdaki linke öncelikle bakmanızı öneririm. Ayrıca ben bu etiketleme işinde kendim çözümlerimi şu şekilde oluşturuyorum;

1. Önce bir barkod yazıcı gerekli ( Argox OS,CP,A serisi herhangi uygun fiyatlı bir yazıcı olabilir. 300 Dpi olursa daha iyi olur)
2. Ölçülerini belirlediğimiz rulo halindeki Etiket(ler)
3. Argobar lite programı ile çıktısını alacağımız etiketin tasarlanması
4. Tasarımın çıktısını dosyaya yazdır şeklinde PRN uzantılı olarak almak.
5. Vbasic veya VBNET de etiketleme programı yazmak
6. Bu programa 4.madde ki PRN uzantılı dosyayı program yazarken kodlara gömmek veya program çalıştırıldıktan sonra import etmek
7. Etiketi yazdırılacak ürünlerin kodları oluşturularak bunların listesini excel,Txt veya mbd formatın da kaydetmek
8. Etiketlemesi yapılacak ürün listelerini vbasic programına import etmek
9. Programdan seçilen ürüne ait etiketi, istenilen sayıda çıkarmak veya 2 kod arasındaki ürünlerin etiketlerini seri bir şekilde otomatik olarak çıkarmak.

Not: Ek olarak istenirse barkod okuyucudan da bilgi girişi ile de etiket çıkartabiliriz.

Yukarıdaki yapıya sahip veya sahip olacak arkadaşlara isterlerse etiket tasarımını ve programını yapabilirim.

http://www.enkod.com.tr/barkod-turleri-ve-etiket-baski-teknikleri
 
Üst