basit bi kopyalamayı yapamıyorum:(

kaç gündür boşa kürek çekiyorum, kafayı yiyecem valla...ben olayı çözemedim...

2 tane ayrı excel dosyam var. 1inci dosyamdaki 150 hücreyi(3 sutun 50 satır) mouse ile seçiyorum( tabi içinde rakam değerleri var) sağtıklayıp kopyala diyorum sonra 2nci dosyamı açıyorum ve yapıştırmak istediğim tek boş hücreye sağ tıklıyorum... özel yapıştır diyorum , tam bu noktada değişik bir problem daha karşıma çıkıyor : bazen "değerleri" kutucuğu" baze "formülleri ve sayı biçimlendirmeleri" , bazende "değerleri ve sayı biçimlendirmeleri" veya " tümü" kutucuğunu seçerek 150 hücreyi birden zar zor kopyalıyor, çünkü bazen kafasına göre 50 hücre kopyalıyor böle yarım yamalak, olayı anlayamadım... :?
hadi zar zor kopyaladık diyelim kaydet tuşuna basıyorum doyaya save ediyorum, exceli kapatıyorum açıyorum haydaaa bütün o kopyalama ile uğraştıklarım yok olmuş yerinde yeller esiyor, bütün kutular boş yine :agla: :? :agla: :agla: :? :?

harddiskte mi bi sorun var excel mi bozuk anlayamadım
yardımcı olursanız sevinirim
saygılar

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Sn femre

İki dosyanızı da (sıkıştırarak) buraya eklerseniz probleminiz çözülür.

Ayrıca, forum kurallarını okuyun. Sorularınızı bir kaç başlık açarak sormayın. Tek bir yerde sormanız yeterli.

Açtığınız fazla başlıklar silinmiştir.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2000 Ing.
dosyaları gönderin inceleyelim,
belki virüs olabilir beya kaynak dosyada makro vardır ve kopyalamayı ektisiz kılıyordur.

soruma cevap alamadığım için bu başlık altında sorumu tekrarladım, kusura bakmayın,,,,

şöyle bir mesaj çıkıyor, dikkatimi çekti " panodaki veri miktarı çok büyük başka uygulamalar için kalsın mı silinsin mi? " şeklinde bir soru bende silinsin diyorum pano da neymiş yaww diyerek ... dosyamı save edip kapatıyorum. daha sonra tekrar açtığımda 2 saat kopyalayıp yapıştırmayauğraştığım bilgiler hücrelerde yukarıda anlattığım gibi yok olmuş yine sıfırdan başlıyoruz... sorun nedir anlayamadım?? :?

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
femre' Alıntı:
şöyle bir mesaj çıkıyor, dikkatimi çekti " panodaki veri miktarı çok büyük başka uygulamalar için kalsın mı silinsin mi? "
Kopyaladığınız veriler panoda (bellekte) tutulur ve orada kaldığı sürece istediğiniz kadar farklı dosyalara yapıştırabilirsiniz. Eğer panoda bekleyen veri çok büyük ise bilgisayarı yavaşlatabilir, bu nedenle exceli kapatırken panodaki bilgilerin hala orada tutulup tutulmayacağını size sorar. Başka yerde kullanmayacaksanız bu uyarı geldiğinde Hayır'ı tıklamanızda hiç bir sakınca yok.

arkadaşlar dosyamı gönderiyorum , bi yardımcı olursanız çok sevinirim..

sayfa2 yi oluşturan "eminel" sayfasında seçili bulunan blogu, sayfa1 de görülen ada parsel kapıno bölümüne aynen kopyalamak istiyorum fakat sadece 2 satır kopyalıyor :agla: :?

fikriniz nedir? nasıl seçili bloğu aynen safa1 kopyalarım??

sayfa 1 de muhtemelen satırlar gizlenmiş...o sayfayı sildikten sonra yeni açılan sayfada kopyalama işlemi rahatlıkla yapılıyor. sayfayı sil farklı kaydet... sonra tekrar açarak yeni sayfa ekleyip istediğiniz kopyalamayı yapınız...

eksiman nickli kardeşim tam anlayamadım.. neyi siliyim? sayfa 1 mi silmemi sölüyorsun?? :shock:

sayfa1 benim ana dosyam olacak, kısım kısım gelen ada parsel numaraları sayfa1 de toplanacak..
satırlar gizlenmiş derken filitrelenmiş demek daha doğru . sayfa1 deki kooparatiflerden sadece eminel isimli kooparatifi filtreledim...özetlersek;

filtrelenmiş kayıtları olan bir sayfaya ben basitçe bir blok halindeki hücreleri kopyalayamayacak mıyım??

koskoca microsoft excel bunu yapamıyor mu yawww :kafa:

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Sn femre

Nasıl yapacağınızı anlatmaya çalışayım.

Sayfa1'de süzmüş olduğunuz Eminel işyerine ait verilerin tamamını seçin, yani A12'den E2910 hücresine kadar. Bunu şu şekilde yapacaksınız. İlk önce A12 hücresini seçin, shift tuşu basılıyken ok tuşlarıyla E2910 hücresine kadar gidin, veya daha kolayınıza geliyorsa mausla seçebilirsiniz.

Seçmiş olduğunuz alanda sağ tıklayın, Satır Sil'i seçin, Bütün satırlar silinsin mi? uyarısına Tamam deyin. Son olarak bu sayfadaki süzme işlemini kaldırın.

Eminel sayfasına geçin, adres sütununda I2'den M223'e kadar seçip kopyalayın. Sayfa1'e geçin. Son verinin bulunduğu A2691 nolu hücreden bir sonraki boş hücreyi, yani A2692 nolu hücreyi sağ tıklayın. Ã?zel yapıştır ve Değerler'i seçin.

Son olarak B2692'den B2913'e kadar seçin. 012 yazın ve Ctrl+Enter tuşlayın.

Not: bu şekilde Eminel işyerlerine ait bilgileri Sayfa1'de listenin en sonuna eklemiş olduk. İsterseniz Sayfa1'i adrese göre veya OSB koduna göre sıralatabilirsiniz.

vay be böle yapınca oldu mehmett bey kardeşim :mutlu: ...ama ilginç çetrefilli uzun bir yol bu fakat işe yarıyor. :keyif:

..kısa yoldan kopyala yapıştır yapınca neden sadece 2 satır yapıştırıyorda tüm bloğu yapıştırmıyor bunun mantığı nedir :düsün: hala anlamadım... :?

mehmett bey kardeşim çok çok teşekkür ederim :bravo: .Allah razı olsun...... :eek:k::

Panoyu daha uzun zaman kullanamazmıyız, yani buraya yaptığımız kopyalamalardan sık kullanacaklarımızı istediğimiz zaman kullanmak üzere hazır tutamazmıyız? selamlar...