Basit bir kopyalama sorunu

Excel Vers. ve Dili
2003 ingilizce
Arkadaşlar şimdi bir form var adı soyadı v.s şeklinde giriş yapmam gereken.. buttona bastığımda bu bilgileri başka bir çalışma sayfasına kopyalasın istiyorum.. Kopyalıyor fakat sorun şu ikinci bir kopyalama yapmak istediğimde aynı satıra kopyalıyor.. Benim istediğim alt alta kopyalama yapması.. Sanırım makro ayarlarken yapıştır seçeneklerinde hata yapıyorum herneyse umarım demek istediğim anlaşılmıştır bana bunu nasıl yapabileceğimi söylerseniz çok sevinirim

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Size zahmet olmazsa kopyalama yaptığınız kodları görebilirmiyiz?

Excel Vers. ve Dili
2003 ingilizce
Hocam kodlar burda fakat ben bunu kod yazarak yapmıyorum ayrıyetten bana nasıl yapabileceğim önemli çünkü bu basit sorunu anlarsam eğer excel çalışmamı geliştirebileceğim.

Sub Button25_Click()
'
' Button25_Click Macro
' Macro recorded 12/01/2008 by ss
'

'
Range("F9:F14").Select
Selection.Copy
Sheets("Sheet3").Select
Range("B12:G12").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteFormulasAndNumberFormats, Operation:= _
xlNone, SkipBlanks:=False, Transpose:=True
Range("B13:G13").Select
Sheets("invoice enter").Select
Application.CutCopyMode = False
Selection.ClearContents
Range("F9").Select
End Sub
Sub deneme()
'
' deneme Macro
' Macro recorded 12/01/2008 by ss
'

'
Selection.Copy
Sheets("Sheet3").Select
Range("B3:G3").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteAll, Operation:=xlNone, SkipBlanks:= _
False, Transpose:=True
Range("A5").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "3"
Range("A6").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = ""
Sheets("invoice enter").Select
Selection.ClearContents
Range("F9").Select
End Sub

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Siz en iyisi örnek bir dosya ekleyin :)

Excel Vers. ve Dili
2003 ingilizce
hocam dosya ekliyim eklemesinede bende istediğim sonuca ulaşmış bir dosyada var ben yaptığım hatayı anlamaya çalışıyorum ama bu sitede sanırım kod vererek yardımcı oluyorsunuz ama bu şekilde ne birşey öğrenebilirim nede bir faydası ol.. yaptığım olay şu hocam

giris worksheetinde Adı Soyadı yazdığım iki bölüm var..

Ahmet Efe yazıyorum macro yu bir button ile başlatıyorum.

kopyalar worksheedine gelip yapıştırıyorum. giris worksheetine dönerek makroyu durduruyorum.

tekrar bir kayıt yaptığımda farklı isimlerle kayıt yapıştırdığım aynı bölümlerde çıkıyor.. oysaki bu isim kayıtlarını ben alt alta tutmak istiyorum.. umarım anlatabilmişimdir ek olarak worksheet olarakta ekleyeyim

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Kodlar aşağıda, mantığınıza dokunmadan satır ekledim, eklenen satırı kırmızı yaptım.

Kod:
Sub Button3_Click()
    Range("E6:E7").Select
    Selection.Copy
    Sheets("ogrenci listesi").Select
    [B][COLOR=red]Range("A" & [A65536].End(3).Row + 1).Select
[/COLOR][/B]    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteAll, Operation:=xlNone, SkipBlanks:= _
        False, Transpose:=True
    Sheets("ogrenci").Select
    Selection.ClearContents
    Range("E6").Select
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2003 ingilizce
hocam dediğin şekilde çalışıyor ama ben bunu kodu değiştirerek değilde tekrar makro yaparak yapmak istiyorum.. kodu değiştirerek öğrenemem malesef ama makro ile yaparken öğrenebilirim. makro ile nasıl yapacam onu bilmem lazım hata yaptığım yer nedir paste yaparkenmi hata yapıyorum

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba

satırında ilgili sayfayı seçiyorsunuz ve rastlantı olarak hep a2 hücresinde duruyorsunuz. Çünkü daha önce a2 hücresine tıklamışsınız. Eğer başka bir hücreye tıklasaydınız past olayı en son seçtiğiniz hücreye yapacaktı.

Bunu dosyanızda deneyerek görebilirsiniz.

Benim eklediğim satırda ise A sütununa göre son dolu satır numarasını bulup, onu 1 arttırarak ilgili hücreyi seçtiriyorum.

Makro yapmak hemen olacak birşey değil, önce belli kuralları öğrenmek gerek, bunun için de zaman gerekli.

Excel Vers. ve Dili
2003 ingilizce
Merhaba

satırında ilgili sayfayı seçiyorsunuz ve rastlantı olarak hep a2 hücresinde duruyorsunuz. Çünkü daha önce a2 hücresine tıklamışsınız. Eğer başka bir hücreye tıklasaydınız past olayı en son seçtiğiniz hücreye yapacaktı.

Bunu dosyanızda deneyerek görebilirsiniz.

Benim eklediğim satırda ise A sütununa göre son dolu satır numarasını bulup, onu 1 arttırarak ilgili hücreyi seçtiriyorum.

Makro yapmak hemen olacak birşey değil, önce belli kuralları öğrenmek gerek, bunun için de zaman gerekli.
hocam zaten o sütünleri seçtim amacım ona paste etmek ama istediğim şey bir dahaki veriyi bir alt satıra paste yapması