Başka bir dosayadan veri çekmek

Excel Vers. ve Dili
2007-türkçe
Merhaba,

Yeni bir sorum olacak ekte bilginize sunulmuş excel dosyalarından.

=EĞER(AR4="";"";AS4*DÜŞEYARA(AR4;'J:\internet\KESİT BİLGİLERİ KÜTÜPHANESİ-2010.xlsx'!TabloC1335[#Veri];2;0)) AV4 Sütununda bulunmakta. farklı bir excel dosyası olan KESİT BİLGİLERİ KÜTÜPHANESİ-2010.XLSX dosyasından veri çekmekte istediğim.

Formulun sonunda yazan TabloC1335[#Veri]; kısmı DENEME ETKİN KESİTTE AU4 sütundan çekmesi ve ona göre düşeyara yapması anlatabildim umarım.

Sonuç = =EĞER(AR4="";"";AS4*DÜŞEYARA(AR4;'J:\internet\KESİT BİLGİLERİ KÜTÜPHANESİ-2010.xlsx'!AU4;2;0)) gibi olmasını istiyorum.

Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
çok karışık olmuş tam olarak yazsanız bu şekilde inanın anlaşılmıyor

Excel Vers. ve Dili
2007-türkçe
İlhan bey ekte 2 adet excel dosyası mevcut.

DENEME ETKİN KESİT listesinde AV4 sütununda bir formul var. formulun sonunda TabloC1335[#Veri] birsey yazıyor benim istediğim.Yine aynı dosyada AU4 sütununda TabloC1335 yazıyor ben buradan okumasını istiyorum.

Bilgileri bir diğer dosya olan "KESİT BİLGİLERİ KÜTÜPHANESİ-2010.xlsx" çekmekte sütuna bakarsanız anlayacaksınız.

Excel Vers. ve Dili
2007-türkçe
İlhan bey sizden haber bekliyorum 2 tane sıkımtım vardı 1. hallettiniz 2. sizden haber bekliyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

İ

İhsan Tank

Misafir
İlhan bey sizden haber bekliyorum 2 tane sıkımtım vardı 1. hallettiniz 2. sizden haber bekliyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
syn : onur_unlu
size yardım etmek istiyorum ama sizin arama yapacağınız sayfada TabloC1335 gibi veriler yok bunu nasıl düşeyara formülü ile arattırabilirim ki_?
yada siz bu dosyada tam olarak ne yapmak istiyorsunuz onu söyleseniz bizde ona göre yardım etmeye çalışsak bence daha iyi olur.
yani kendi anlayacağınız şekilde değil hiç bilmeyen biri yapacakmış gibi bir anlatım yapınız

Excel Vers. ve Dili
2007-türkçe
Merhaba,

Yeni bir sorum olacak ekte bilginize sunulmuş excel dosyalarından.

=EĞER(AR4="";"";AS4*DÜŞEYARA(AR4;'J:\internet\KESİT BİLGİLERİ KÜTÜPHANESİ-2010.xlsx'!TabloC1335[#Veri];2;0)) AV4 Sütununda bulunmakta. farklı bir excel dosyası olan KESİT BİLGİLERİ KÜTÜPHANESİ-2010.XLSX dosyasından veri çekmekte istediğim.

Formulun sonunda yazan TabloC1335[#Veri]; kısmı DENEME ETKİN KESİTTE AU4 sütundan çekmesi ve ona göre düşeyara yapması anlatabildim umarım.

Sonuç = =EĞER(AR4="";"";AS4*DÜŞEYARA(AR4;'J:\internet\KESİT BİLGİLERİ KÜTÜPHANESİ-2010.xlsx'!AU4;2;0)) gibi olmasını istiyorum.

İlhan bey eskiden kullanılan bir formül..

=EĞER(AR4="";"";AS4*DÜŞEYARA(AR4;'KESİT BİLGİLERİ KÜTÜPHANESİ-2010.xlsx'!TabloC1335[#Veri];2;0))
Teşekkür ederim.
Ben Formulun sonunda yazan TabloC1335[#Veri]; kısmını DENEME ETKİN KESİTTE AU4 sütunda ne yazıyorsa ona göre el ile değiştiriyorum.

TabloC1335[#Veri]; veya TabloU1335[#Veri]; olarak sadece C harfini U harfi yaparak doğru bilgiyi "Kesit Bilgileri Kütüphanesinden" çekmesini sağlıyorum.

Örnek verecek olursak AU4 sütununda bulunan TabloC1335 veya TabloU1335 ise ben AV4 Sütununda bulunan düşeyaralı formülün sonuna C veya U yazarak doğru veriyi çekmesini sağlıyorum.

İstenilen nedir ben AU4'de bakarak formulun sonundakini C veya U diye yazıyorsam eğer..
Formülü EĞER(AR4="";"";AS4*DÜŞEYARA(AR4;'J:\internet\KESİT BİLGİLERİ KÜTÜPHANESİ-2010.xlsx'!AU4;2;0)) yönlendirebilirsem elle düzeltmemiş olurum formul AU4'de ne görüyorsa onu çeker ve sıkıntı çözülmüş olur.

Düşeyara TabloC1335 veya TabloU1335 eskiden kalan bir formül olduğu için nasıl bulduğunu bilmiyorum ama doğru bilgiyi veriyor ilhan bey.

Deneme etkin kesitte tüm işlevimi bitirmiş olacağım yeter ki TabloC1335 yerine AU4 gösterebilirsek sorun çözülecek inş. anlatabilmişimdir.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba Onur bey,

Sanırım gerekli açıklamaları eksik veriyorsunuz.

EĞER(AR4="";"";AS4*DÜŞEYARA(AR4;'J:\internet\KESİT BİLGİLERİ KÜTÜPHANESİ-2010.xlsx'!AU4;2;0))

burada AU4 hücresinde TabloC1335 olan değer neyi ifade ediyor. Sizin söylediğiniz gibi birleştirsek bile,

EĞER(AR4="";"";AS4*DÜŞEYARA(AR4;'J:\internet\KESİT BİLGİLERİ KÜTÜPHANESİ-2010.xlsx'!TabloC1335;2;0))

bu yazım şekli formül olarak birşey ifade etmez.

Sizin burada açıklamanız gereken AU4 hücresinde formülün değer alması değil AU4 içeriğinin yani TabloC1335 değerinin, KESİ T BİLGİLERİ KÜTÜPHANESİ-2010 dosyasında ne ifade ettiği. Sayfa adı olduğunu düşünüp dosyanıza baktım bu şekilde bir sayfa adı da yok.

Lütfen sorularınızı sorarken soruyu çözümleyecek olan kişilerin konuyu hiç bilmiyormuş gibi tüm detaylarıyla özet şekilde açıklamaya özen gösteriniz.

Bunlar bir yana eğer AU4 hücresindeki değer diğer kitaptan veri almak için değişken bir değer olacaksa ( her nekadar içerik olarak anlamasam da ) bu işlemi formüllerle yaparsınız fakat her iki dosyanında açık olması gerekir. Çünkü burada kullanılacak olan dolaylı fonksiyonu kapalı dosyalarda çalışmamaktadır. Eğer veri alınacak dosya kapalı olacaksa bunun için makro kullanmanız gerekir.

.

Excel Vers. ve Dili
2007-türkçe
Merhaba Onur bey,

Sanırım gerekli açıklamaları eksik veriyorsunuz.

EĞER(AR4="";"";AS4*DÜŞEYARA(AR4;'J:\internet\KESİT BİLGİLERİ KÜTÜPHANESİ-2010.xlsx'!AU4;2;0))

burada AU4 hücresinde TabloC1335 olan değer neyi ifade ediyor. Sizin söylediğiniz gibi birleştirsek bile,

EĞER(AR4="";"";AS4*DÜŞEYARA(AR4;'J:\internet\KESİT BİLGİLERİ KÜTÜPHANESİ-2010.xlsx'!TabloC1335;2;0))

bu yazım şekli formül olarak birşey ifade etmez.

Sizin burada açıklamanız gereken AU4 hücresinde formülün değer alması değil AU4 içeriğinin yani TabloC1335 değerinin, KESİ T BİLGİLERİ KÜTÜPHANESİ-2010 dosyasında ne ifade ettiği. Sayfa adı olduğunu düşünüp dosyanıza baktım bu şekilde bir sayfa adı da yok.

Lütfen sorularınızı sorarken soruyu çözümleyecek olan kişilerin konuyu hiç bilmiyormuş gibi tüm detaylarıyla özet şekilde açıklamaya özen gösteriniz.

Bunlar bir yana eğer AU4 hücresindeki değer diğer kitaptan veri almak için değişken bir değer olacaksa ( her nekadar içerik olarak anlamasam da ) bu işlemi formüllerle yaparsınız fakat her iki dosyanında açık olması gerekir. Çünkü burada kullanılacak olan dolaylı fonksiyonu kapalı dosyalarda çalışmamaktadır. Eğer veri alınacak dosya kapalı olacaksa bunun için makro kullanmanız gerekir.

.
Ömer Bey,

Dediğiniz gibi 2 dosyada açık olunca işlev yapabiliyor "kesit kütüphanesi" kapalıysa işlem yapamıyor.

Eskiden kullanılan bir formül olduğundan yorumum net olamıyor. Fakat teker teker yol izledim ve şu kanıya vardım.

TabloC1335 = KESİT KÜTÜPHANESİ (C PROFİLİ ST52)
TabloU1335 = KESİT KÜTÜPHANESİ (U PROFİLİ ST52)
TabloC1311 = KESİT KÜTÜPHANESİ (C PROFİLİ ST37)
TabloU1311 = KESİT KÜTÜPHANESİ (U PROFİLİ ST37)

'den veri çekiyor. yani sonucu TABLOC1335 ise kesit kütüphanesi 2010'dan o şekilde düşeyara yapabiliyor. Eğer sonuna "AU4" e göre işlem gör diyebilirsek aramasınıda o şekilde yapacağından elle değiştirmeye gerek kalmayacak.

Sonuç = "AU4" sütununda yazan veriden yola çıkarak "KESİT BİLGİ KÜTÜPHANESİNDEN" düşey ara yolu ile istenilen veriyi bulmak illa benim formulum olacak diye birsey yok uygun herhangi bir formülde olabilir.

Teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
2007-türkçe
İlhan Bey - Ömer bey yukarıda açıkca yazdım sizden bilgi rica ediyorum. Yardım ederseniz çok sevineceğim.

Şimdiden Teşekkür ederim..

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Onur bey,

tablo isimleri;

Bu şekilde tek hücreyi ifade edecekse düşeyara kullanmanıza gerek. Siz her seferinde soruyu eksik açıklıyorsunuz gibi geliyor bana. Konuyu anlamadan vereceğim çözüm sadece yap boz olur ve buda ikimiz içinde gereksiz zaman kaybı olacaktır.

Eğer daha önce yazılan formülün ne iş yaptığınız siz bilmiyorsanız formülü yorumlamak yerine yapmak istediğiniz detaylı açıklayınız.

Yada şöyle yapın, formülü bozmadan ilk halini buraya ekleyin.

.

Excel Vers. ve Dili
2007-türkçe
Onur bey,

tablo isimleri;

Bu şekilde tek hücreyi ifade edecekse düşeyara kullanmanıza gerek. Siz her seferinde soruyu eksik açıklıyorsunuz gibi geliyor bana. Konuyu anlamadan vereceğim çözüm sadece yap boz olur ve buda ikimiz içinde gereksiz zaman kaybı olacaktır.

Eğer daha önce yazılan formülün ne iş yaptığınız siz bilmiyorsanız formülü yorumlamak yerine yapmak istediğiniz detaylı açıklayınız.

Yada şöyle yapın, formülü bozmadan ilk halini buraya ekleyin.

.

Formül = EĞER(AR4="";"";AS4*DÜŞEYARA(AR4;'J:\internet\KESİ T BİLGİLERİ KÜTÜPHANESİ-2010.xlsx'!TabloC1335[#Veri];2;0))

Aynısı en başta koymuş olduğum "DENEME ETKİN KESİT" EXCELİN "AV4" Sütununda mevcut.

Burada yapılan iş şudur : Yukarıda var olan formül Düşeyara yaparak "KESİT BİLGİLERİ KÜTÜPHANESİ 2010" excelinden bilgi çekiyor. Ben her defasında "DENEME ETKİN KESİT" excelin "AU4" Sütununda yazan "TabloC1335" bilgisini her satır için teker teker bakmak zorunda kalıyorum.

EĞER(AR4="";"";AS4*DÜŞEYARA(AR4;'J:\internet\KESİT BİLGİLERİ KÜTÜPHANESİ-2010.xlsx'!TabloC1335[#Veri];2;0))

Yukarıdaki formulun sonunda yer alan "TabloC1335" bilgisini direk olarak "au4" sütunundan alırsa benim teker teker girmem gerekmeyecek ve sorunum çözülmüş olacak.

Sadece bu bende fazla anlatım gücü olmadığından biraz karışık yazmış olabilirim.Kusura bakmayın.