Başka bir excel sayfasından veri çekme ve eşleştirme nasıl yapabilirim

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Merhabalar.Daha önce de aynı konu ile ilgili yardım istemiştim fakat konu başlığım yardım ile ilgili olmadığından ve örnek bir dosya oluşturmadığımdan istediğim yardımı alamamıştım.Umarım bu sefer gerekli yardımları sizlerden alabilirim.Ekteki dosyada sayfa1 de sattığımız ürün kodları ve ürün isimleri mevcut.Sayfa2 de ise o gün satılan ürün kodları,ürünlerin isimleri ve o gün satıldığı adetler mevcut.Satılan adetler kırmızı renge boyalı.Sayfa2 C1 hücresinde ise irsaliye no yazılı.Yapmaya çalıştığım ama yapamadığım şey şu.Sayfa2 C1 hücresindeki irs. numarasını sayfa1 C1 hücresine yazdığımda sayfa2 de C sütunundaki hücrelerde yazılı olan satılan ürün adetlerinin otomatik olarak sayfa1 A sütunundaki ürün kodlarının karşısına gelecek şekilde sayfa1 C sütununa yazılması.Şirketin kullandığı stok programından kesilen irsaliyeyi excele attığımda irs. numarası,ürün kodu ürün ismi ve ürün adetlerini alabiliyorum.Fakat kendi tuttuğum excelden çıkan ürünleri stoktan düşmek için çıkan ürünlerin kodlarını teker teker bulup excelimde teker teker düşmem gerekiyor ve buda çok fazla zamanımı alıyor.Sayfa1 de C1 hücresine irs.no girdiğimde eğer irsaliyediki satılan ürün adetleri excelimdeki aynı ürünlerin karşısına sadece adet olarak gelirse çok rahatlamış olacağım.Umarım bu sefer derdimi anlatabilmişimdir.
Saygılarımla

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Sayfa1 C2 hücresine yazıp alt satırlara kopyalayın.

Kod:
=EĞER($C$1=Sayfa2!$C$1;EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(A2;Sayfa2!A:C;3;0));"";DÜŞEYARA(A2;Sayfa2!A:C;3;0));"")
.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Helal olsun

Adamsınız adam adam :)