Başka bir sayfadan sabit link ekleme

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 İngilizce
Merhaba,

Benim sheet1'de datalarım var. Sheet 2'deki hücrelerde, sheet 1'e link eklemem ancak eklerkende bu hücreyi sabitlemem gerekiyor. Ancak bunun için, bütün hücrelere tek tek girip, önce f2 sonra f4 yapmam gerekiyor. Bunun kısayolu ya da başka br yolu var mıdır diye size danışmak istedim.

Örneğin sheet1 A1'de =A2+A3 olsun. Sheet2 A1'de, ben Sheet1A1'i seçtiğimde formül= Sheet1!A1 diye çıkıyor. Ancak ben Shet1!$A$1 olsun istiyorum.

Böyle yüzlerce hücre olduğu için çok zamanımı alıyor.

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Sorunuz net değil, ne yapmak istediğinizi tam olarak açıklarsanız farklı bir yol bulabiliriz.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 İngilizce
Sorumu şöyle açmaya çalışayım. Birinci saydada, bir kolonda onlarca veri girişi olsun. Ben, ikinci sayfadaki bir kolona, birinci sayfadaki değerler için link eklemek istiyorum. Mesela birinci sayfadaki A1 hücresi için, 2.sayfanın A1 hücresinde =Sheet!1A1 diyorum. Ve bunu aşağıya doğru çekerek =Sheet!1A2, Sheet1!A3... gibi uzatıyorum. Ancak daha sonra, sayfa 2'deki bu linkleri ben sabitlemek istiyorum. Bunun için, tek tek hücreleri F2 ile seçip, F4'le $ işareti ekleyerek sabitlemem gerekiyor. Ancak binlerce linkin olduğu bir çalışma sayfasında bu çok zor oluyor. Kolay bir yolu olup olmadığı konusunda, siz değerli üstadlara danışmak istedim.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Sayın iakgedik,

Benimde merak ettiğim bu işte, bu işlemi neden yapmak istiyorsunuz ne işinize yarayacak. Bunu açıklarsanız farklı bir yolda bulabiliriz.

=DOLAYLI("Sheet1!A"&SATIRSAY($A$1:A1))

Bu şekilde sabitlenebilir.