başka çalışma sayfasına koşullara göre otomatik değer atama

Excel Vers. ve Dili
365
arkadaşlar merhaba,
ekteki dosyada ne istediğimi görebilirsiniz.Şimdiden çok teşekkürler

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Selam,

Ocak10-T sayfasında G3 hücresine yapıştırın ve sağa aşağı doğru kopyalayınız.

Kod:
=ETOPLA('OCAK10-V'!$G$3:$G$11;'OCAK10-T'!$F3;'OCAK10-V'!H$3:H$11)

Excel Vers. ve Dili
365
siz F sütunundaki torba kodunu gördüğü yerdeki tüm değerleri toplatmışsınız,sizde bu formülü uyguladığınızda benim istediğim değerlerle uyuşmadığını göreceksiniz.
Burada önemli 2 nokta var,
1.si ard arda gelen hücrelerdeki yanı torba kodlu değerleri brüt ve net sayaçta toplamını alacak,örneğin X102 5 defa ard arda geldikten sonra Y407 gelmiş buraya kadar toplamını alacak,sonra Y407 ye bakacak arda arda kaç defa gelmiş ise onları toplayacak
2.si diğer sütunlardaki değerleri toplamayacak sadece o değerleri olduğu gibi getirecek,örneğin X102 5 defa ard arda gelmiş gün KAT SAYISI,EN ,BOY,DİP,HORTUM BOYU,RENK SAYISI,RENK DEĞİŞİMİ FİRMA ADI,KODU,TORBA KODU,tarihler toplanmadan sadece o değerler gelecek
OCAK10-T sayfasına değerler olduğu gibi bu kriterlere göre gelecek.

Excel Vers. ve Dili
365
öncelikle teşekkür ederim,
X102 torba kodlu üretim G3:G7 arasında kesintisiz devam etmiş sonra Y407 üretim olmuş,
benim istediğim Y407 ye kadar olan X102 lerin toplamını alacak ve sizin dosyanızda G sütununda ne kadar X102 görmüş ise onun toplamını alıyor.Yani araya farlı bir üretim girmiş ise orada kesilecek o kadar ki kısmın bilgileri gelecek ve syaç kısmındaki hücrelerde toplama işlemi yapacak.tarih kısmında ise G3:G7 arasında X102 üretimi hem ayın 1 inde hemde 2.sinde yapılmış,benim istediğim sadece ilk başta hangi tarihte bşadı ise o tarih gelecek.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Merhabalar,

bence sıkıntısız bir tablo yaratmak için kodlarda bir oynama yada ek bir sütun eklemek lazım ki size aynı X102 kodun neticesini versin.

Çünkü X102 çok tekrarlandığında hangi X102 istediğimizi formülü yönlendirmemiz lazım.Bunun için bir fikir ortaya koyunuz yoksa biz düşünelim.

Excel Vers. ve Dili
365
kodları değiştiremiyorum,kodları değişimi benim insiyatifimde olmadığından o konuda başka birşey düşünmek gerekiyor.Aklıma gelen X102 yi gördüğünde tek etek aşağıdaki hücreler ile karşılaştırıp farklı bir torba kodu geldiğinde karşılaştırmayı bırakıp g3:g7 aralığındaki bilgileri toplayıp yada bazı yerlerde sadece bilgileri getritme şansımız fonksiyonla yapma şansımız olabilirmi?tarih e göre olmuyor çünkü bir sonraki güne sarkabiliyor.
Vakit ayırdığınız için çok teşekkürler ederim.