Başka dosyadan koşula bağlı veri çekip dizmek

Excel Vers. ve Dili
2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24-09-2021
Liste içeren bir dosyadan, bir diğer dosyayı kullanan kişi sadece kendi verdiği eğitimin sırasını görebilsin istiyorum nasıl yapabilirim? Yardım edebilirseniz sevinirim.

Ekteki tüm dosyalarda sadece beyaz fona sahip alanlara giriş yapılacak, renkli fona sahip hücreler, diğer dosyalardan veri alıyor.
info dosyasında kursiyere atanan eğitmen eğer neşe ise, neşe.xls dosyasında görünecek. Diğer eğitmenler de sadece kendi kursiyerlerini görebilecekler..

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

NEŞE kendine ait dosyayı açınca "info" dosyasındaki "I" sütunundaki NEŞE yazan satırları görecekse dosya açılışına yazılacak makro ile veriler dosyaya çekilebilir.

Sizin için uygun olursa forumdaki ADO konularını araştırınız.

Excel Vers. ve Dili
2010
24-09-2021
Teşekkür ederim ilginize, ado konularını araştıracağım. Aslında dosya açılırken değilde, anlık yansısa daha iyi olacak. Kolaylıklar...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Anlık yansıması için formül kullanmalısınız.

Excel Vers. ve Dili
2010
24-09-2021
Anlık yansıması için formül kullanmalısınız.
ADO ya baktımda, Veritabanı bağlantı şekliyle çalışıyor. Yapacağım şey için fazla karmaşık geldi.
Formül kullanmalıyım, ancak İNDİS ve EĞERHATA ile ilgili örnek üzerinden denemeler yaptım, beceremedim açıkcası. Kolay yoldan anlatan bir yazı yada yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa çok sevinirim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Bence işinizi kolaylaştırmak adına örneğin NEŞE için oluşturduğunuz kayıtlar için benzersiz bir sıra numarası oluşturun. Bunu A sütununa ekleyin.

Sonra bu sıra numarası ile kolaylıkla verileri NEŞE dosyasına İNDİS ya da DÜŞEYARA fonksiyonları ile çözüme gidebilirsiniz.