Başka dosyadan veri çekme

istanbulcahan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (Türkçe)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-11-2025
ornek.xls dosyasında veri1 sheetinde A1 A2 A3 deki verileri ornek2.xls dosyaındaki veri3 sheetine nasıl yazılılır.

istanbulcahan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (Türkçe)
12-11-2025
Merhaba,

A1 için,

Kod:
=[ornek.xls]veri1!A1
Denermisiniz..
Oldu eline sağlık. ayrıca; elimde 2 dosya var. 1.incisi mukerrer3.xls 2.inci dosya maas.xls ///mukerrer3.xls den G2 den alıyor, maas.xls' de A11' e veriyi =[mukerrer3.xls]veri1!G2 formülü ile çektim problem yok. Aynı işlemi maas.xls de =[mukerrer3.xls]veri1!H2 formülü ile yaparak çekmeye denedim. Ancak; 12 karakteri geçmeyiniz uyarısı verdi excel. bu problem nasıl düzelir. dosyalar ektedir.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Oldu eline sağlık. ayrıca; elimde 2 dosya var. 1.incisi mukerrer3.xls 2.inci dosya maas.xls ///mukerrer3.xls den G2 den alıyor, maas.xls' de A11' e veriyi =[mukerrer3.xls]veri1!G2 formülü ile çektim problem yok. Aynı işlemi maas.xls de =[mukerrer3.xls]veri1!H2 formülü ile yaparak çekmeye denedim. Ancak; 12 karakteri geçmeyiniz uyarısı verdi excel. bu problem nasıl düzelir. dosyalar ektedir.
Sayfa koruma şifleri olduğu için deneyemedim, fakat maas çalışmasındaki sayfada Veri Doğrulama uygulaması olduğu için bu şekilde bir hata veriyordur..

.

istanbulcahan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (Türkçe)
12-11-2025
Biz koruma şifresi koymadık. Özel idareden gönderirken belkide onlar koymuştur. Şifreyi nasıl kıracağız. Haliyle onlar söylemez şifreyi.
Sağol.Halit bey,
İnşallah bir çözüm üretilir.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
sheeti şifrelemişler şifre bu 1b3b3b3b3b1b5
Merhaba,

Daha öncede de belirtiğim gibi maas tablosundaki C sütununda Veri Doğrulamada Metin uzunluğu 12 olarak girilmiş formülü girince aldığınız hatanın sebebi budur, önce C11:C500 arasındaki veri doğrulamayı siliniz daha sonra formülü giriniz..

istanbulcahan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (Türkçe)
12-11-2025
Merhaba,

Daha öncede de belirtiğim gibi maas tablosundaki C sütununda Veri Doğrulamada Metin uzunluğu 12 olarak girilmiş formülü girince aldığınız hatanın sebebi budur, önce C11:C500 arasındaki veri doğrulamayı siliniz daha sonra formülü giriniz..
Shette bulduğum formül içinde bahsi geöen kodları bulamadım. Sonuçta problemi maalesef çözemedim. Yardımcı olurmusunuz, düzenlemeyi yapmanız mümkünmü.

istanbulcahan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (Türkçe)
12-11-2025
Çok sağol. Güzel oldu. Burada ufak bir-iki şey düzenleyebilirmiyiz.
1. Burada maas.xls dosyasının mukerrer.xls aldığı banka hesap numarasında başında "0" gözükmekte, halbuki banka hesap no 10 rakam olmalıdır. "0" ı nasıl yok edebiliriz.
2. Mukerrer3.xls dosyasında bahsetmeyi unutmuşum mukerrer3.xls dosyasında bütün vakıfbank hesaplarını alıyoruz. Bazı hesaplar iş bankası vs. hesaplardan olabiliyor. İşlem yapılırken banka vakıfbank hesaplarının dışındakiler ayrı bir yazı ile havale ediliyor. maas.xls dosyasına dahil edilmiyor. Bu nedenle ayrı bir sheet te eğer" vakıfbank" tan başka varsa otomatikman sistemin digerbankalar diye bir sheeti otomatikman oluşturması işlemleri nasıl yapılabilir. YADA vakıfbank hesapları 10 rakamdan oluştuğundan 10 rakamdan az olan hesap numaraları başka bir sheete otomatikman oluşturulur.

Son düzenleme: