Başka sayfada otomatik sıralama

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Arkadaşlar,sorumu örnekleyerek sormak istiyorum.Bu bir görev cetveli.Sayfa1 de A1 hücresine tarih yazıyorum.B1 hücresinede o gün gidilecek yeri yazıyorum.Örneğin ANKARA.Ertesi gün tarih ve gidilecek yerleri değiştiriyorum.Bu işlem hergün değişiyor.Bu tarihlerin ve gidilecek yerlerin sayfa 2 deki örneğin c ve d sütunlarına otomatikman sıralanmasını istiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Merhaba,
Kod:
Sub Ekle()
Sat = [Sayfa2!a65536].End(3).Row + 1
Sheets("Sayfa2").Cells(Sat, "a") = Format([a1], "dd.mm.yyyy")
Sheets("Sayfa2").Cells(Sat, "b") = [b1]
MsgBox "İşlem tamam"
End Sub

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Arkadaşım çok teşekkür ederim.Ancak,örnekteki ekle butonuna eklediğimde ekleme yapmıyor.Yardımı görüntüle diyor.Sanırım benim bilgisayarımda VBA ile ilgili bir sorun var.Bu konuda öneriniz varmı acaba?

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Arkadaşım çok teşekkür ederim.Ancak,örnekteki ekle butonuna eklediğimde ekleme yapmıyor.Yardımı görüntüle diyor.Sanırım benim bilgisayarımda VBA ile ilgili bir sorun var.Bu konuda öneriniz varmı acaba?
Makro güvenlik seviyesini düşürmemiş olabilirsiniz. Eğer bu değilse hata mesajını yazın, ne olduğunu anlamaya çalışalım.

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Sorunu çözdüm,teşekkürler

Makro güvenlik seviyesini düşürmemiş olabilirsiniz. Eğer bu değilse hata mesajını yazın, ne olduğunu anlamaya çalışalım.
Değerli yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum sayın Mustafa hocam.Makroları etkinleştirmemişim.Onu düzeltim ve şimdi gayet güzel çalışıyor.

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Başka Sayfada Otomatik Sıralama

İyi geceler Mustafa Hocam,
Başka sayfada otomatik sıralama konusunda yeni bir sorunla karşılaştım yardımınızı istirham edeceğim yine..Verdiğiniz örnekte Sayfa2 deki bilgiler hergün değişiyor.Bu bilgiler değiştikçe sayfa1 de altalta sıralansınlar istiyorum.Yani sayfa1 deki bilgiler silinmemeli,sabit kalmalı.Bir de bunu ekle butonu kullanmadan yapamazmıyız?Ekli örneği inceleyebilirseniz daha iyi anlaşılabileceğini sanıyorum.Saygılarımla...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Arkadaşlar,başka sayfada otomatik sıralama konusunda yardımcı olabilecek kimse yok mu?

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
If Intersect(Target, [b1]) Is Nothing Or Target = "" Then Exit Sub
If Target.Offset(0, -1) = "" Then Exit Sub
Sat = [CETVEL!B65536].End(3).Row + 1
Sheets("CETVEL").Cells(Sat, "a") = Format(Target.Offset(0, -1), "h:mm:ss")
Sheets("CETVEL").Cells(Sat, "b") = Target
MsgBox "SAAT: " & Format(Target.Offset(0, -1), "h:mm:ss") & vbCrLf & "ORAN: " & [b1] & vbCrLf & "olarak kayıt yapıldı."
Target.Offset(0, -1) = ""
Target = ""
End Sub
Önce a1 hücresini girmelisiniz. b1'e veri girdiğinizde otomatik olarak verileriniz diğer sayfaya aktarılacaktır.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Başka sayfada sıralama

Mustafa Hocam,
Emeğinize sağlık.Ancak,benim bahsettiğim konu başka sayfada sıralama.Yine sözünü ettiğim örnek de sizin daha önce bu konuda vermiş olduğunuz örnek.Onu yeniden ekledim.Sizin örneğinizdeki sayfa2 deki Tarih ve Yer bilgileri günlük değişiyor.Ben bu bilgileri değiştirdikçe Sayfa1 de alt alta sıralansınlar istiyorum.Sizin verdiğiniz halihazır örnek bunu yapmıyor maalesef.Şöyle de izah edebilirim.
Sayfa2 Sayfa1
05.06.2009 Adana 05.06.2009 Adana
Bu bilgiler siliniyor ve ertesi 06.06.2009 İzmir
gün şu şekle geliyor. 07.06.2009 Ankara
06.06.2009 İzmir
Tekrar sliniyor.Şu Şekle Geliyor:
07.06.2009 Ankara
(Buradaki bilgiler sürekli A1 ve B1 hücrelerine bir önceki günkü bilgiler silinerek giriliyor.)
Umarım yeterince anlatabilmişimdir.Yardımcı olursanız sevinirim.Yoksa,hergün için ayrı bir sayfa açmam gerekecek.İyi geceler..

Ekli dosyalar

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Eklediğim dosyalarda olan şu: Sayfa1'in A1 ve B1 alanına her veri girişinizde bu veriler Sayfa2'de alt alta sıralanıyor. İsteğinizi anlayamadım. Sayfa1 A1 ve B1'de girdiğim veriler Sayfa2'de alt alta sıralanmadan bir önceki verinin üzerine mi yazsın?
Yapmak istediğinizi örnek dosya üzerinde renklendirerek açıklar mısınız? Giriş yapılacak kısmı renklendirin ve giriş kısmı olduğunu belirtin. Girilen verinin aktarılacağı kısmı da belirtin ve olmasını istediğiniz şekilde 3-4 tane kayıt ekleyin.

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Bilgiler Değişmiyor

Mustafa Bey,
Ekli örnektede göreceğiniz gibi,Sayfa1 de farklı tarihlerde farklı şehirler yazıyorum.Ekle yi tılıyorum.Sayfa2 de altalta sürekli aynı tarihi ve şehri yazıyor.
(02.04.2009 ankara).Yeniden inceleyebilirmisiniz?Saygılarımla...

Ekli dosyalar

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Merhaba,
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [b:b]) Is Nothing Or Target = "" Then Exit Sub
If Target.Offset(0, -1) = "" Then Exit Sub
Sat = [a65536].End(3).Row
If Sat = Target.Row Then
Sheets("Sayfa2").Cells([Sayfa2!a65536].End(3).Row + 1, "a") = Format(Target.Offset(0, -1), "dd.mm.yyyy")
Sheets("Sayfa2").Cells([Sayfa2!b65536].End(3).Row + 1, "b") = Target
End If
End Sub
Önce a sütununda veriyi gireceksiniz. B sütununda veriyi girdiğinizde Sayfa2'ye istediğiniz gibi aktarım gerçekleşecektir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Mükemmel

Mustafa Bey,
Tam istediğim gibi olmuş.Çok teşekkürler.Emeğinize sağlık...Saygılar sunuyorum.(Umarım bunu hücre adreslerini değiştirdiğimde de kullanmayı başarabilirim.)

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Mustafa Bey,
Tam istediğim gibi olmuş.Çok teşekkürler.Emeğinize sağlık...Saygılar sunuyorum.(Umarım bunu hücre adreslerini değiştirdiğimde de kullanmayı başarabilirim.)
Rica ederim. Sütunları doğru değiştirebilirseniz sorun çıkmayacaktır. Takıldığınız yerde biz buradayız...:)

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Daima Var Olun Mustafa Bey...

Allah eksikliğinizi vermesin.Takıldığımız yerde rahatsız edeceğiz tabiiki...

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
İyi Geceler

Mustafa Hocam merhaba.Sizi buralarda görmek ne mutluluk.Çoktan beri yoktunuz.Umarım herşey yolundadır....