Başka Sayfadan Veri Almak (Süzülmüş Verileri)

Arkadaşlar bir form yapmak istiyorum. Ancak Excel ile başa çıkamadım sorunlarımı ekli dosyada anlattım yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Arkadaşlar Formu biraz güncelledim. Güncel hali ektedir. Yardımlarınızı bekliyorum Tşk.

Ekli dosyalar

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
2 nolu mesajdaki dosyanızda göre

Dilekçe Takip adlı sayfanızın U3 hücresine

Kod:
=EĞER(N3="";"";TARİH(P4;O4;N4))
yazıp aşağı doğru çekiniz.

Dilekçe Takip adlı sayfanızın T1 hücresine

Kod:
=İNDİS(Q3:Q102;KAÇINCI(1;ALTTOPLAM(3;KAYDIR(Q3:Q102;SATIR(Q3:Q102)-SATIR(Q3);;1));0))
yazıp direk ENTER tuşuna basmadan CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına birlikte basarak formülü giriniz.

Dilekçe Takip adlı sayfanızın U1 hücresine

Kod:
=İNDİS(U3:U102;KAÇINCI(1;ALTTOPLAM(3;KAYDIR(U3:U102;SATIR(U3:U102)-SATIR(U3);;1));0))
yazıp direk ENTER tuşuna basmadan CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına birlikte basarak formülü giriniz.

TOPLANTI adlı sayfanızın E1 hücresine

Kod:
='DİLEKÇE TAKİP'!U1

TOPLANTI adlı sayfanızın G1 hücresine

Kod:
='DİLEKÇE TAKİP'!T1
yazınız.

Ali bey merhaba

Dediklerinizi uyguladım ancak doğru sonucu alamadım. Örneğin Dilekte Takip sayfasında Toplantı Tarihini 03.05.2009 olarak süzdüğümde Toplantı Sayfasına karar tarihinin 03.05.2009 olarak görünmesi gerekirken 04.05.2009 olarak görünüyor.

Bir diğer soru ise Toplantı Sayfasındaki J ve K Stunlarına Dilekçe Takip sayfasında süzülen Karar Tarihinden örneğin 05.05.2009 dan önceki bir tarihte aldığı en son yardımın karar tarihi ve S stunundaki miktarının gelmesi lazım.

Biraz karışık umarım düzgün anlatabilmişimdir.

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Dilekçe takip adlı sayfanızdaki N2 hücresinden 04 nolu günleri süzdürdüm.Süzülen 04.05.2009 tarihini ve Q sütunundaki karar nolarınıda mavi alanla belirlediğiniz yere yazdırdım.

Örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Ali bey

Kod:
=EĞER(N3="";"";TARİH(P4;O4;N4))
Bunu

Kod:
=EĞER(N3="";"";TARİH(P3;O3;N3))
Olarak Düzelttim. Sonuç artık doğru çıkıyor. İlginiz için Teşekkürler.

İkinci soruya bir çözüm öneriniz var mı?

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Bu şekli ilede yazabilirim ama formüller biraz uzun olabilir.

1) Dilekçe takip sayfanızda K,L,M ve N,O,P sayfanızdaki tarihleri gün ay ve yıl gibi ayrı ayrı hücrelere girmeniz şartmı 16.02.2009 gibi tek bir hücreye girilse olur mu?

2) Toplantı adlı sayfaya ayrıca TC Kimlik sütunu açmanız mümkün mü? Böylece ad ve soyadı sorgulayan formül yerine TC Kimlik sorgulayan formül kullanılır. Böylece formül işleyişi hızlanmı olur.

Bu konuları netleştirirseniz ona göre düzenleyelim.

Dilekçe Takip sayfasındaki k,l,m ve n,o,p Stunlarındaki Tarihleri değiştirmeden V ve W stunlarına =Tarih() formülü ile tarihleri birleştirebiliriz.

Ali bey bir de Toplantı Sayfasında C stununda T.C kimlik no var ama gizlenmiş şekilde.

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
DİLEKÇE TAKİP adlı sayfanızdaki formülü

Kod:
=EĞER(N3="";0;TARİH(P3;O3;N3))
şeklinde değiştirip aşağıa kadar çekerek çoğaltınız.

DİLEKÇE TAKİP adlı sayfanızdaki V1 hücresine

Kod:
=MİN(EĞER(MUTLAK($U$3:$U$600-U1)=MİN(MUTLAK($U$3:$U$600-U1));$U$3:$U$600))
yazıp direk ENTER tuşuna basmadan CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak formül girişini tamamlayınız.

TOPLANTI adlı sayfanızın J4 hücresine(Genel olarak biçimlendirin)

Kod:
=İNDİS('DİLEKÇE TAKİP'!$S$3:$S$600;KAÇINCI(1;EĞER('DİLEKÇE TAKİP'!$U$3:$U$600='DİLEKÇE TAKİP'!V1;EĞER('DİLEKÇE TAKİP'!$C$3:$C$600=C4;1));0))
yazıp direk ENTER tuşuna basmadan CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak formül girişini tamamlayınız.

Not:Excel formül başına ve sonuna { } ayıraçlarını otomatik olarak ekleyecektir.

Ali bey kusura bakmayın formun formatını değiştirdim. her toplantı için Dilekçe Takip Sayfasına yan yana gelecek şekilde bölümler oluşturdum. Bu şekilde dilekçe verilen şahısların her seferinde tekrar bir alt satıra yazılmasını engellemiş oldum.

Sizden bir isteğim daha var. Bu formülleri düzenlemiş olduğum bu forma uyarlama şansınız var mı:roll:

Ekli dosyalar

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Süzülen hangi tarihe göre bakılacak 48 adet tarih sütunu eklemişsiniz. Ne istediğinizi özet olarak yazarmısınız.

Ali bey Toplantı Sayfasındaki E ve G stununa toplantı tarihi ve sayısı girilecek. Bu girilen tarih ve sayıya göre şahsın Dilekçe Takip sayfasında en yakın hangi toplantı tarihinde Yardım Aldığını Toplantı Sayfasındaki J ve K stununa yazdırmak istiyorum.

Örneğin Yukarda eklediğim dosyada Toplantı Sayfasında Karar No kısmına 03 yazdığımda E stununa Dilekçe Takip sayfasındaki X2 hücresindeki tarihin gelmesi lazım. Buna istinaden Mustafa Sönmez'in Toplantı sayfasında 03 Nolu toplantıya en yakın toplantıda (Örneğin 01 nolu toplantıda dilekçesi kabul olmuş ve M13 hücresine göre 50 TL yardım almış) aldığı yardımın tarihinin ve miktarının Toplantı Sayfasındaki J ve K stununa yazılması lazım