Başka sayfadan veriyi listede kullanmak

Excel Vers. ve Dili
office 2000, visual basic
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
With [H6].Validation
.Delete
.Add Type:=xlValidateList, Formula1:="=$Z$4:Z" & [Z6500].End(3).RowEnd With
End Sub

Makroda koyu ve italik olan kısımı veri doğrulama açılır liste yaparken liste veri olmayan yerlere kadar uzamasın diye kullanıyorum..Bu veriler aynı sayfada olduğu zaman sorun yok ancak farklı bir sayfadan alacaksam sayfa ismini koyu ve italik olan kısmın ön tarafına nasıl eklerim?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Veri doğrulama özelliğinde başka sayfadan veri alamazsınız. Tabiki bunu aşmanın bir yolu var. Almak istediğiniz alanı seçip AD-İSİM tanımlaması yapmalısınız. Ancak bu şekilde kullanabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Peki tanımlamayı yaptıktan sonra veri doğrulama da =tanımlama yazıcam böyle sanırım. Ama tanımladığım alanda boş hücreler varsa onları da listeye getirecek..Ben veri olduğu kadar listeleme yapsın istiyorum?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Bu sorunuda dinamik alan tanımlama ile aşabilirsiniz. Bunların hepsi forumumuzda mevcuttur. Demek ki forumu iyi araştırmıyorsunuz.

Ekteki örnek dosyada uygulamasını bulabilirsiniz. İncelermisiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Korhan Bey sorularımın hepsine sizden cevap aldım teşekkür ederim...Siteminiz haklı olabilir ama o kadar çok şeyi araştırıp buluyorum ki forumdan explorerımın tüm sekmeleri sayfalarla doluyor. Bazen zamandan kazanmak için arada soruyorum böyle kusuruma bakmayın...

Saolun