Başka tablodan çok filtreli veri getirme- Aciliyeti mevcuttur.

artur80

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 TR 32 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-10-2023
Merhaba,
Ekte bulunan excelde aşığıda belirtilen alanların formül yardımı ile doldurulması,
1. Çalışma sayfasında bulunan Y sutununa (Artık Dönemi) Sözl.Tar. dosyasından Sözleşme bitiş tarihi Ay olarak gelmesi (Örnek;01/08/2025 olması gereken AĞUSTOS ) olarak gelmesi.
2. Gelen veriye göre Q sutunu(Tutar) F sutunundaki (Döviz Türü) USD veya EUR ise S sutunundaki (Fiy. Döviz Tutarı) AD sutunundaki Kur ile çarpıp Q sutununa yazacak, TL ise İlk Başta Y Sutunu (Artık Dönemi) ile Z Sutunu (AY) Karşılşatırma yapıp Aynı aydan sonra ( Örnek; Y sutununa Ağustos değeri gelmiş ise Z sutunu (Ay) kısmında Ağustos aydan itibaran ) S sutunu (Fiy. Döviz Tutarı) Değerini alıp İndeks Sayfasında Bulunan Sözleşme Tarihi tablosunda bulunan ilgili ayın yüzde oranı ile çarpıp S sutunu (Fiy. Döviz Tutarı) ekleme yapılacak. Not: Sadece y Sutununda ki aydn sonrakileri yapılması gerekiyor.

Ekli dosyalar

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
@artur80 1.isteğinizle ilgili bir sorum var. Örneğin Sayfada bir çok kez Ali Gıda var. Bu Ali Gıda hizemet sözleşmesi E-Fatura Hizmeti olup iki satıda da farklı bitiş tarihi var. Yanlış mı yazılmış yoksa farklı. Çünkü ikisininde başlama tarihi aynı. Bu durumda ne olacak. aynı işletmenin aynı hizmet türünde sözleşme bitiş tarihleri farklı ise sorun olur.

Ekli dosyalar

artur80

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 TR 32 Bit
19-10-2023
@artur80 1.isteğinizle ilgili bir sorum var. Örneğin Sayfada bir çok kez Ali Gıda var. Bu Ali Gıda hizemet sözleşmesi E-Fatura Hizmeti olup iki satıda da farklı bitiş tarihi var. Yanlış mı yazılmış yoksa farklı. Çünkü ikisininde başlama tarihi aynı. Bu durumda ne olacak. aynı işletmenin aynı hizmet türünde sözleşme bitiş tarihleri farklı ise sorun olur.
Burada 3 satır hizmeti farkı sehven ilk satırdaki ismi yamışım. E-İrsaliye diyebilirriz.
Bu arada Y sutununa (Artık Dönemi) Sayı değeri olariblir 01/08/2025 ise 8 yazarsa daha doğru olacaktır.

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
bir soru daha. Ali Gıda için işaretlediğim yere hep aynı değer gelecek doğu muyum. Çünkü hizmet türü aynıScreenshot_8.jpg
Burada 3 satır hizmeti farkı sehven ilk satırdaki ismi yamışım. E-İrsaliye diyebilirriz.
Bu arada Y sutununa (Artık Dönemi) Sayı değeri olariblir 01/08/2025 ise 8 yazarsa daha doğru olacaktır.

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
@artur80 2.madde de maşallahınız var. Türkçeyi doğru kullanarak harika anlatmışsınız. :)) İşin esprisi bu.
Yapılmak istenileni çok karışık anlatmışsınız. Tane tane noktalama işaretleri kullanarak daha basit anlatınız.

artur80

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 TR 32 Bit
19-10-2023
@artur80 2.madde de maşallahınız var. Türkçeyi doğru kullanarak harika anlatmışsınız. :)) İşin esprisi bu.
Yapılmak istenileni çok karışık anlatmışsınız. Tane tane noktalama işaretleri kullanarak daha basit anlatınız.
2. Maddeyi ben çözdüm. 1. madde çözümü sunarsanız çok sevinirim.

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
1.madde içim sozl.tar. sayfasına yardımcı sütun koymak durumunda kaldım (A sütunu). bu sütunu gizleyebilirsiniz. ekten dosyayı indirebilirsiniz.
2. Maddeyi ben çözdüm. 1. madde çözümü sunarsanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar