başkasayfaya veri ekleme veri çıkarma

yamahato

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-09-2026
sayfa 1 de b1,b2,b3,b4,b5 hücrelerini kullanıyoruz. sayfa 2 dede malzeme listemiz var. sayfa 1 de bulunan b2 hücresine bir stok numarası girdiğimizde,
b5 de adetini giriyoruz girdiğimizde bu stok numarasını sayfa 2 arayıp b5 hücresine girdiğimiz sayı kadar malzemenin miktarını artmasını nasıl sağlayabiliriz.
not: o malzeme sayfa 2 de yoksa b1,b2,b3,b4 ve b5 hücrelerinde bulunan bilgiler otomatik olarak sayfa 2 ye eklenecek. örnek dosya ektedir

Ekli dosyalar

Excelmy

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2010 - TÜRKÇE
Sayın Yamahato
Gönderdiğiniz dosya başka bir çalışma dosyasının parçası değil ise bu işlemleri Userform üzerinden yapmak daha pratik olur düşüncesindeyim.
Eğer başlı başına bir dosya ise buna göre birşeyler hazırlayabiliriz.

Excelmy

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2010 - TÜRKÇE
Sayın Yamahato
Ekli dosyayı inceleyiniz umarım işinize yarar.
Saygılarımla.

Ekli dosyalar

yamahato

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2007
30-09-2026
kuman abiii çok teşekkür ederim . aslında yapmak istediğim buydu ama bu userformdan hiç anlamadığım için ben önce excel üzerinden formullerle yapmaya çalıştım.
siz bana bu programı yaparak hem çok yardımcı oldunuz hemde çok zarar verdiniz.
Faydalı oldunuz çünkü bEn bu userform yapmak için çok fırın ekmek yemem gerekirdi. dolayısıyla çok uzun zaman geçerdi. bu süreyi kısalttığınız için çok çok teşekkür ederim.
Olayın kötü yanı da zaten bu bana bir şey bırakmadınız. Dolayısıyla bu işi nasıl öğrenecem bilmiyorum. neyse gende çok çok sağolun.
bana bir konuda yardımcı daha olursanız sevinirim. yaptığınız programa yeni bilgi girişlerini nasıl bağlayabiliriz. yani mesela bir yedek parça çıkışı olacak . bu yedek parça ne zaman hangi plakalı araca .hangi marka araca ,hangi stok numarasından hangi yedek parça çıkışı olmuş
yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim

yamahato

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2007
30-09-2026
programı biraz daha düzenledim.ama birkaç eksiği var yardımcı olup tamamlamama yardım edermisiniz.

Ekli dosyalar