baskı önizleme problemi

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
merhaba arkadaşlar çok ilginç geldi bana başka bu sorunla karşılaaşan varmı bilmiyorum ama userformda baskı önizleme düğmesine tıklatınca excel kilitleniyor yani başka bir excel dosyası açtırmıyorv.s ve pc kapat dediğimde excel çalışıyor kapatamassın diyor ctrl +alt+del yapıyorum görev yöneticinizi açamazsınız yöneticiniz izin vermiyor diyor pc de tek kullanıcı benim (ev) ve pc yönetici konumunda oturum açıyorum bi anlam veremedim ben yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Eğer userform açıkken baskıözinleme yaparsanız bu sorunla karşılaşırsınız. Sorunun çözümü için önce userformu gizleyen baskıözinleme sonrasında da tekrar gösteren bir kodlama kullanmak gerekir. Kısaca aşağıdaki gibi uygulayabilirsiniz.

Kod:
Me.Hide
ActiveSheet.PrintPreview
Me.Show

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
sorunumu daha iyi anlatabilmek için örnek dosya

levent hocam userformda bir bakabilirminiz acaba örnek dosyada gönderiyorum "yazdır2" yazan xls den uyarlamaya çalıştım ama belki ben yapamamışımdır bilemiyorum bir inceleyebilirseniz sevinirim

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office Excel®2007®TR
Aşağıdaki kodda UserForm1.Show yerine UserForm2.Show yazdığınızda çalışacaktır.
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
[B][COLOR="Red"]UserForm1.Show[/COLOR][/B]'Userform1 yok ki
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
sn ozgretmen teşekkür ederim
aslında istediğim YAZDIR2 adlı excel belgesi açıklınca bir yadır düğmesi var ve üzerine basınca yazdırma ile ilgili olarak bazı parametrelerin olduğu bir userform ekrana geliyor işte benim istediğim bu userform(u veya)daki parametreleri çocuk sevk adlı belgedeki açılınca otomatik gelen userform da bulunan yerde çalıştırmak(veya nakletmek) yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
Office Excel®2007®TR
Ekteki örneği inceleyiniz.umarım işinize yarar.İyi çalışmalar...

Ekli dosyalar