Merhabalar, aşağıda yazmaya çalıştığım bir makroyu gönderiyorum arkadaşlar kısaca bahsedeyim istediğim makrodan.
Elimde aynı sütun içinde kod ve bayi , başka bir çalışma sayfasında da ayrı sütunlarda kod ve bayi adları var..
Örnek;
Sheet-1
10007-osman demir(tek hücrede)
Sheet-2
10007(1.hücre) Osman demir(2.hücre)
Yapmak istediğim olay, 2.sheet'teki kodları alıp, 1.sheet'teki tek hücrenin yanına yapıştırmak...
VEYA
1.sheet'teki "10007" sayısını cut / copy yaparak yine aynı sheette yanına yazdırmak bayi isminin..
SAnırım 2.dediğim daha kolay bi uygulama. Bu konuda bana yardımcı olabilecek var mı acaba ?
Teşekkürler.
---------------------------------------
Sub bayikodu()
For i = 2 To 1500
If Mid(Worksheets("Bayikodlari").Cells(i, 2).Value, 11, 26) = Left(Worksheets("bayibolgeadi").Cells(i, 2).Value, 15) Then
Worksheets("Bayikodlari").Cells(i, 1).Value = Worksheets("bayibolgeadi").celss(i, 1).Value
End If
Next
End Sub
----------------------------------------
Elimde aynı sütun içinde kod ve bayi , başka bir çalışma sayfasında da ayrı sütunlarda kod ve bayi adları var..
Örnek;
Sheet-1
10007-osman demir(tek hücrede)
Sheet-2
10007(1.hücre) Osman demir(2.hücre)
Yapmak istediğim olay, 2.sheet'teki kodları alıp, 1.sheet'teki tek hücrenin yanına yapıştırmak...
VEYA
1.sheet'teki "10007" sayısını cut / copy yaparak yine aynı sheette yanına yazdırmak bayi isminin..
SAnırım 2.dediğim daha kolay bi uygulama. Bu konuda bana yardımcı olabilecek var mı acaba ?
Teşekkürler.
---------------------------------------
Sub bayikodu()
For i = 2 To 1500
If Mid(Worksheets("Bayikodlari").Cells(i, 2).Value, 11, 26) = Left(Worksheets("bayibolgeadi").Cells(i, 2).Value, 15) Then
Worksheets("Bayikodlari").Cells(i, 1).Value = Worksheets("bayibolgeadi").celss(i, 1).Value
End If
Next
End Sub
----------------------------------------