- Excel Vers. ve Dili
- 2010 TR
Merhaba,
Bayilerimize yaptığı satışlar üzerinden prim veriyoruz. Yüzdelik dilimlere göre kotalı bir prim sistemimiz var. Ekte gönderdiğim dosyada toplam satın alma adeti ve bu adetten elde edilen toplam ciro yer almaktadır.
Hedefin %70 ini tutturan prim almaya hak kazanıyor.
Prim dilimleri şu şekildedir;
Yani hedefleri adet olarak veriyoruz. Hedefini adetsel olarak karşılama oranına göre toplam ciro üzerinden prim ödemesi yapılacak.
Burada daha açık görebilirsiniz;
Hesaplama yaptığımız tabloyu ekte gönderiyorum.
2. ve 3. sekmelerde de kendi formülasyonumu yaptım. Fakat listede 1000 in üzerinde firma oldugu için bu şekilde bir hesaplama olursa her firma için ayrı formulasyon yapmak gerekiyor.
Bunları tek sayfada görmek istiyoruz.
Şimdiden Yardımlarınız için teşekkürler..
Ekli dosyayı görüntüle bayi prim sistemi.xls
Bayilerimize yaptığı satışlar üzerinden prim veriyoruz. Yüzdelik dilimlere göre kotalı bir prim sistemimiz var. Ekte gönderdiğim dosyada toplam satın alma adeti ve bu adetten elde edilen toplam ciro yer almaktadır.
Hedefin %70 ini tutturan prim almaya hak kazanıyor.
Prim dilimleri şu şekildedir;
Yani hedefleri adet olarak veriyoruz. Hedefini adetsel olarak karşılama oranına göre toplam ciro üzerinden prim ödemesi yapılacak.
Burada daha açık görebilirsiniz;
Hesaplama yaptığımız tabloyu ekte gönderiyorum.
2. ve 3. sekmelerde de kendi formülasyonumu yaptım. Fakat listede 1000 in üzerinde firma oldugu için bu şekilde bir hesaplama olursa her firma için ayrı formulasyon yapmak gerekiyor.
Bunları tek sayfada görmek istiyoruz.
Şimdiden Yardımlarınız için teşekkürler..
Ekli dosyayı görüntüle bayi prim sistemi.xls