• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bazı sütunlardaki hücrelerin eksi içermeyenlerini toplamak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dobravatandas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
D

dobravatandas

Misafir
Arkadaşlar benim ihtiyacım olan formül farklı sütunlardaki bazı hücrelerdeki artı değerleri toplamak. Örneğin
=H1+I1+K1+L1+N1 hücrelerindeki sadece "-" içermeyen yani 0'dan büyük sayıları toplamak isityorum. Aralardaki almadığım hücrelerde yine sayılar var ama onlar toplama katılmayacak hiçbir şekilde. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

(Bu arada forumda benzer başlık buldum ama onda arada sütün atlamadan örneğin A1 den T1 e kadar hepsini toplayabiliyorsun. Ben arada bazı değerleri almayacağımdan işimi görmedi.)

Merhaba,
A1:T1 aralığında H1,I1,K1,L1,N1 sayılarımı pozitiftir.Başka pozitif sayılar var mı ?

Son düzenleme:
başka pozitif ve negatif sayılar var ama ben sadece yazdığım hücrelerdeki pozitif sayıları toplamak istiyorum.

Aklıma başka bir yol gelmedi daha pratik bir yol bulursam yazarım.Şimdilik işinizi görecektir.
Kod:
=TOPLA(EĞER(H1:I1>0;H1:I1;0))+TOPLA(EĞER(K1:L1>0;K1:L1;0))+
  TOPLA(EĞER(N1>0;N1;0))
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülüdür.CTRL + SHİF + ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]

Merhaba,
Altarnatif olsun
Benim aklımada ilk gelen ,
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((H1:I1>0)*(H1:I1)+(K1:L1>0)*(K1:L1))+EĞER(N1>0;N1;0)
bu oldu.

--

diğerini başaramadım ama Mahir Beyin formülü ile yapabildim. İkinize de teşekkürler.

Aslında iki formülde aynı, birisi DİZİ formülü.

İyi çalışmalar.

Sheet1 deki D sutununa göre L sutunundaki artı sayıları Sayfa1 deki giriş sutununa, eksi sayıları çıkış sutununa Formül ile toplamak istiyorum. Örnek dosyam ektedir.

Ekli dosyalar

Geri