Belirlenen alandaki ilk boş hücre

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-05-2021
Merhaba,
Çalışma sayfasını açtığımda, imleç belirlenen aralıktaki (Ör:A1:C50) ilk boş hücreye gelsin.Belirtilen aralığın dışındaki alan zaten kilitli.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Aşağıdaki kodu bir normal modüle kopyalayın. Dosyayı kapatıp tekrar açarak deneyin.

Kod:
Sub auto_open()
[a:c].SpecialCells(xlCellTypeBlanks).Cells(1).Select
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
08-05-2021
olmadı

Değerli üstad, ilginiz için teşekkür ederim ama olmadı.Gönderdiğiniz kod açılışta imleci A sütununda herhengi bir yere getiriyor.İlk boş hücreyi bulmuyor yani. Ben kodu basit bir makronun içine yerleştirdim ama bu sefer de hata veriyor.Ekteki dosyada sayfa 2 butonunu tıklayınca sayfa 2 de A sütunundaki ilik boş hücreyi bulsun istiyorum

N.Ziya Hiçdurmaz

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR / 32 Bit
Yanıt

Bu şekil deneyiniz.
Kod:
Sub sayfa_2()
Sheets("Sayfa2").Select
DEG = Cells(65536, "A").End(3).Row + 1
Cells(DEG, "A").Select
End Sub

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Değerli üstad, ilginiz için teşekkür ederim ama olmadı.Gönderdiğiniz kod açılışta imleci A sütununda herhengi bir yere getiriyor.İlk boş hücreyi bulmuyor yani. Ben kodu basit bir makronun içine yerleştirdim ama bu sefer de hata veriyor.Ekteki dosyada sayfa 2 butonunu tıklayınca sayfa 2 de A sütunundaki ilik boş hücreyi bulsun istiyorum
Sorunuzda A sütunu değil A1:C50 diye bir aralıktaki son hücre demişsiniz ben o bilgiye göre cevap vermiştir. Son hücreyi bulmak ile ilgili bilinen uygulamayı Sn V.Basic For Applications vermiş. Bende alternatif bir kodlama ile katkıda bulunmak istiyorum.

Kod:
[LEFT]Sub auto_open()
Sheets("sayfa2").Select
[a:a].SpecialCells(xlCellTypeLastCell).Offset(1, 0).Select

End Sub[/LEFT]

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
08-05-2021
oldu ancak...

Sn. V.Basic For Applications, yazdığınız kod işlevi yerine getiriyor, ancak sanırım ben soruyu eksik sordum. "A sütununda ilk boş hücre "ifadesinden kastım arada boş bırakılmış ya da herhangi bir sebeple silinmiş hücre idi.Eğer belirlenen aralıkta böyle bir hücre yok ise verilerin en alt satırındaki ilk boş hücreyi bulsun istiyorum. Birde bu kodu daha sonra ihtiyaca göre kullnabilmek için aralığı değiştirmem mümkün mü? Örneğin A sütunu yerine A ve B sütunları ya da A1:c50 şeklinde olabilir mi? Size ve Sn Leventm üstada ilgilerinizden dolayı teşekkürler şimdiden...

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Bu şekilde deneyiniz.
Kod:
Sub Makro1()
[sayfa2!a1].End(xlDown).Offset(1).Select
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
08-05-2021
hata veriyor..

Değerli Seyit, olmadı yine..Gönderdiğiniz kodu modüle ekledim ve bir buton atadım. Ama makroyu çalıştırdığımda hata veriyor. Dosyayı ekte gönderiyorum . Sizin gönderdiğiniz makroyu da ekledim modüle(makro1) Sn Visual Basic For Applications ın gönderdiği kodla A sütunundaki ilk boş hücreyi buluyor ama aradaki boşluğu bulmuyor. İlginize teşekkürler.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Bu şekilde bir deneyin.
Kod:
Sub Makro1()
On Error Resume Next
Sheets("Sayfa2").Select
[sayfa2!a1].End(xlDown).Offset(1).Select
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
08-05-2021
Sevgili Seyit Tiken. "Bigi Güçtür." demişsiniz.. O halde gücünüze sağlık.:) Yazdığınız kod gayet güzel çalışıyor. Çok teşekkür ederim. Burdan Mardin'e selamlar..

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
08-05-2021
Değerli üstadlar ,ilk boş hücrenin bulunmasıyla ilgili olarak gönderdiğiniz kodlar işime yaradı, ancak bilgi olsun diye haber vermek istedim, ilk iki hücrenin boş olması durumunda imleç boş hücrenin üç satır altındaki dolu hücreyi seçiyor. Gerçi benim yaptığım çalışmada ilk iki hücrenin boş olma ihtimali yok ama, belki ileride birisine lazım olur diye bildirmek istedim.. İlgilenenlere tekrar teşekkür ederim..