Belirlenen kriterlere göre ana tablodan veri listelemek.

besen

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Professional Plus 2019
İngilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
11-12-2029
Ekteki tabloda Ocak_2025 sayfasında A - BS arasında (kolonlar artabilir, azalabilir) veriler var.
İstenilen e Kolonuna göre sayfasında A1 hücresinde, Ocak_2025 sayfasından E kolonuna göre olan verilerin 2.nci satırda yazılı olan başlıklara uyan verileri listelemek.
Aynı şekilde c Kolonuna göre sayfasında A1 hücresinde, Ocak_2025 sayfasından C kolonuna göre olan verilerin 2.nci satırda yazılı olan başlıklara uyan verileri listelemek.
Yaptığım örnekler açıklayıcıdır diye umuyorum.
Ocak 2025 sayfası gizli olacak.
Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
Ekteki tabloda Ocak_2025 sayfasında A - BS arasında (kolonlar artabilir, azalabilir) veriler var.
İstenilen e Kolonuna göre sayfasında A1 hücresinde, Ocak_2025 sayfasından E kolonuna göre olan verilerin 2.nci satırda yazılı olan başlıklara uyan verileri listelemek.
Aynı şekilde c Kolonuna göre sayfasında A1 hücresinde, Ocak_2025 sayfasından C kolonuna göre olan verilerin 2.nci satırda yazılı olan başlıklara uyan verileri listelemek.
Yaptığım örnekler açıklayıcıdır diye umuyorum.
Ocak 2025 sayfası gizli olacak.
Teşekkür ederim.
istediğiniz formülü yazdım. ekten indirip kontrol ediniz.

Ekli dosyalar

osman06turgut

Herkes İşi Bitince Teşekkür Etmeden Gidecek!!
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021-Türkçe
30-03-2028
Merhaba @besen CTRL+SHIFT+H tuşuna basarak aktif olduğun sayfada Ocak_2025 veri sayfası gizli olsa dahi istediğin işlemi yapacaktır. İyi akşamlar.

Ekli dosyalar

besen

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
İngilizce
11-12-2029
Merhaba @besen CTRL+SHIFT+H tuşuna basarak aktif olduğun sayfada Ocak_2025 veri sayfası gizli olsa dahi istediğin işlemi yapacaktır. İyi akşamlar.
@volki_112 ve @osman06turgut üstatlar sanırım soruyu eksik açıkladım.

@volki_112 makroyla çözümü tercih ediyorum. Her iki sayfada da A1'den Data Validation ile veri seçtiğimde, makro çalışsın istiyorum.
Dosya tabii ki örnekteki gibi 10 satır değil, yüzlerce satır olacak. Ayrıca dosyada formüllerle çalışan onlarca sayfa var, dizi formülü tabloyu iyice yorar sanıyorum.

@osman06turgut siz sayfalardaki Data Validation - Veri Doğrulama satırını silmişsiniz, neden öyle yaptınız anlamadım, Oradan seçilecek değere göre, veri aktarımı olmalı. CTRL+SHIFT+H tuşuna basmaya gerek olmadan, veri doğrulamadan seçim yapıldığında otomatik listeleme olsun lütfen.
Not: İkinci satırdaki başlıkların isimlerini değiştirdiğimde ona uygun kolonların gelmesi gerekiyor.

Ayrı ayrı teşekkür ederim.

Son düzenleme:

besen

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
İngilizce
11-12-2029
istediğiniz formülü yazdım. ekten indirip kontrol ediniz.
Bu formül çok işime yarar. Çok teşekkür ederim.
Formülü, ikinci satırdaki başlıkların isimlerini değiştirdiğimde ona uygun kolonların gelmesini nasıl sağlayabiliriz.

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
Bu formül çok işime yarar. Çok teşekkür ederim.
Formülü, ikinci satırdaki başlıkların isimlerini değiştirdiğimde ona uygun kolonların gelmesini nasıl sağlayabiliriz.
Formil sutun basliklarina gore degil de sutun harfine gore veri cekiyor. Formuldeki sutun harflerini degistiriniz