Belirli bir aralığı belirli bir değer ile doldurmak

Katılım
22 Ocak 2014
Mesajlar
62
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2010 pro
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
14-07-2022
Arkadaşlar merhaba!

Örneğin ; 100 hücreden oluşan "A" sütununda,karışık sıralanmış şekilde "A" harfi yazıyor ve bu "A" harflerinin arasında(A dan A ya) karışık rakamsal değerler var yalnız her iki "A" arasında ortak bir "5" rakamsal değeri var.
Şimdi ben bu "A" değerini yukarıdan aşağıya "5" değerine kadar "A" harfi ile nasıl doldurabilirim.Dolayısı ile arada kalan(A dan 5 e kadar) diğer rakamsal değerler de "A" harfi olacak.Şimdiden teşekkürler..
 

Murat OSMA

Altın Üye
Altın Üye
Katılım
23 Mayıs 2011
Mesajlar
5,508
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 TR-EN
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-12-2028
Örnek dosya ekleyiniz.
 

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,361
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Sorunuz pek net değil, herkes farklı düşünebilir.

Bir kaç örnek gösterin, A'dan A'ya ne demek örneğin. Bu A2:A10 aralığı mı dır örnek olarak, yoksa hücre içinde "A12345A" gibi bir değer mi?
Ne bileyim işte detay.
 
Katılım
22 Ocak 2014
Mesajlar
62
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2010 pro
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
14-07-2022
A B C D
1 a
2 1
3 4
4 9
5 5
6 3
7 a
8 8
9 6
10 7
11 5
12 9
13 a

Yukarıdaki gibi , A1 A5 ve A7 A11 arasında(a değerinden 5 değerine kadar) "a" harfi yazacak.

yani aşağıdaki gibi.

A B C D
1 a
2 a
3 a
4 a
5 5
6 3
7 a
8 a
9 a
10 a
11 5
12 9
13 a


Bu 13 satırlık değerler aynı şekilde örneğin 500 satır devam ediyor ve her iki "a" değeri arasında kesinlikle "5" değeri var.Ben 500 satır boyunca bütün "a" değerlerini sonrasındaki "5" değerine pratik bir şekilde nasıl yazdırabilirim? Umarım anlaşılır olmuştur.Şimdiden teşekkür ederim..
 
Katılım
22 Ocak 2014
Mesajlar
62
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2010 pro
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
14-07-2022
İletiyi gönderdikten sonra "A B C D" sütunu bir sola kaymış görünüyor.
 

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2012
Mesajlar
4,330
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Bu kodları dener misiniz?
Kod:
Sub cevir()
j = [A65500].End(3).Row
For i = 1 To j
If Cells(i, 1) = "a" Then
Do Until Cells(i, 1).Value = 5
Cells(i, 1).Value = "a"
If i = j Then End
i = i + 1
Loop
End If
Next
End Sub
 

Murat OSMA

Altın Üye
Altın Üye
Katılım
23 Mayıs 2011
Mesajlar
5,508
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 TR-EN
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-12-2028
Bu da farklı bir versiyonu olsun;

Kod:
Sub Emre()
    Dim i%
    For i = 1 To Range("A65536").End(3).Row
        If Cells(i, 1) = 5 Then
            i = i + 1
        End If
        Do
            Cells(i, 1).Value = "a"
        Loop While Cells(i, 1) = 5
    Next i
    i = Empty
End Sub
 

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2012
Mesajlar
4,330
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Yukarıda verdiğim koddaki "a" değerlerini "A" olarak değiştiriniz.
 
Katılım
22 Ocak 2014
Mesajlar
62
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2010 pro
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
14-07-2022
"a" yı "A" yaptım fakat eklediğim dosyayı örnek alırsak , A18 ile A24 , A24 ile A29 ve A36 ile A38 arasıda "A" oldu(yani "A" ile "A" arası). Bunu sadece "A" ile "5" değeri arası olacak şekilde şartlandırabilirmiyiz? Saygılarmla..
 

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2012
Mesajlar
4,330
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Kod çorba gibi oldu ma gönderdiğiniz dosya için işe yarıyor :)
Kod:
Sub cevir()
j = [A65500].End(3).Row
For i = 1 To j
On Error Resume Next
a = WorksheetFunction.Match("A", Range("A" & i + 1 & ":A500"), 0)
b = WorksheetFunction.Match(5, Range("A" & i + 1 & ":A500"), 0)
If a < b Then GoTo tmm
If Cells(i, 1) = "A" Then
Do Until Cells(i, 1).Value = 5
Cells(i, 1).Value = "A"
If i = j Then End
i = i + 1
Loop
End If
tmm: Next
End Sub
 
Katılım
22 Ocak 2014
Mesajlar
62
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2010 pro
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
14-07-2022
Eyvallah üstad eline sağlık.Yalnız "A500" den sonra hepsi "A" değerini aldı.

a = WorksheetFunction.Match("A", Range("A" & i + 1 & ":A500"), 0)
b = WorksheetFunction.Match(5, Range("A" & i + 1 & ":A500"), 0)

Ben de yukarıdaki "A500" değerlerini arttırdım ve sorun çözülmüş oldu.Bir de en sonda kesinlikle "5" olacak yoksa sonrası da "A" oluyor.

Emeğine sağlık üstad.Teşekkür ettim..
 

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2012
Mesajlar
4,330
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Koddaki
Kod:
If a < b Then GoTo tmm
kısmını
Kod:
If a <[COLOR="Red"]=[/COLOR] b Then GoTo tmm
olarak değiştirirseniz en sondaki A'dan sonra işlem yapmaz.
 
Üst