Belirli bir hücreye sadece belli harf girmek ??

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - English
Access 2003 - English
Merhaba,

Hazırlamış olduğum bir çizelgede bir hücreye girilecek olan harfin karşılık geldiği katsayıya göre bir değer hesaplanıyor. Bu katsayıyı belirleyen harfler dışında başka bir harf yada rakam girildiğinde bir uyarı mesajı ile kullanıcıyı uyarmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
Yani, hücreye a, b, c, d yada e harflerinin dışında bir değer girilmesini istemiyorum. Girilirse bir hata mesajı belirsin istiyorum. Bunu yapmak mümkün mü?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Not: Örnekteki dosyada Büyüme Katsayısı ve Ödeme Katsayısı alanlarına bahsettiğim katsayılar giriliyor.

Son düzenleme:

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
G sütununda veri doğrulama yapılmışdır, benzer şekilde I sütununu da düzenleyebilirsiniz
veri / doğrulama / ayarlar (girdi iletisi ve hata uyarısı opsiyoneldir)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - English
Access 2003 - English
ilginiz için çok teşekkür ederim,
sayenizde yeni bir şey daha öğrendim.
iyi günler.

Excel Vers. ve Dili
2003
konu ile alakalı benim de bir sorum olacak

örnekler de gördüğüm kadarı ile a;b;c;d harlerinden herhangi birini girebiliyorsunuz

benim sıkıntım şu

oluşturduğum karakter listesinden dilediğim herhangi birini birlikte yada ayrı ayrı kullanmak istiyorum örnek olarak ş,ü,ç,ö,İ içeren kelimeler girilemesin

daha iyi anlaşılması için call center arkadaşlarım mail adresi yazarken türkçe karakter girdiklerinde sorun oluyor mail adresi yazdığım hücreye belli karakterlerin yazılmasını engellemek istiyorum saygılarımla