Belirli bir sütunda olupta belirli sütunda olmayan satırların silinmesi ?

Başlıkta derdimi tam anlatabildim mi bilemiyorum. Excelde bir tabloda belirli bir sütuna yerleştirdiğim rakamların bulunmadığı sütunun satırlarının silinmesini nasıl sağlarım ?

İstediğimi anlatabilmek için basit bir tablo hazırladım. Ekte

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Dosyanızdaki verilere göre silinmesi gereken verileri işaretlermisiniz. Ayrıca silindikten sonra tablonuzun olması gereken halinide eklerseniz yanıt vermek isteyen arkadaşlarımıza kolaylık olacaktır.

Kullanacağım tabloyla açıklarsam belki daha kolay olur. Eklediğim excel dosyasında Kaynak diye isimlendirdiğim çalışma sayfasındaki C sütununda bulunan fakat silinecek listesi diye adlandırdığım çalışma sayfasının A sütununda bulunupta C sütununda bulunan satırlar silinecek buna karşılık A sütununda bulunan fakat C sütununda bulunmayaların kalmasını istiyorum.Bunu nasıl yapabilirim ?
Yeni tabloyu ekte yolluyorum.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Aşağıdaki kodu denermisiniz.

Kod:
Option Explicit

Sub BUL_SİL()
    Dim S1 As Worksheet, S2 As Worksheet, X As Long, SAY As Long, Y As Long

Set S1 = Sheets("Kaynak")
    Set S2 = Sheets("Silinecek Listesi")

Application.ScreenUpdating = False

For X = 1 To S2.Range("[COLOR=red]A[/COLOR]65536").End(3).Row
        SAY = WorksheetFunction.CountIf(S1.Columns([COLOR=red]3[/COLOR]), S2.Cells(X, [COLOR=red]1[/COLOR]))
        If SAY > 0 Then
            For Y = 1 To SAY
                S1.Columns([COLOR=red]3[/COLOR]).Find(S2.Cells(X, [COLOR=red]1[/COLOR])).EntireRow.Delete
            Next
        End If
    Next
    Set S1 = Nothing
    Set S2 = Nothing

Application.ScreenUpdating = True

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

kodu denedim çalıştırıp silinecek listesinden bir kaç tanesini kaynakta arattım çalışıyor.
Teşekkürler. Ancak sütunların yeri değişince kodda değişiklik yapılmasına gerek var mı varsa ne yapmam gerekir ?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Sn. osmankul,

Makrolar belli şartlara göre yazılmaktadır. Tabiki önerdiğim kodu örnek dosyanızdaki verilerin adreslerine göre yazdım. Eğer sizin asıl dosyanızda sütun yerleri farklı ise kodu düzenlemek gerekecektir. Üstteki mesajımda kırmızı renkle belirttiğim bölümleri değiştirmeniz gerekebilir.