Belirli Bir Yazdırma Alanı İçerisinde Yazdırma İşlemi

Excel Vers. ve Dili
MS Office 365
Excelde bir çalışma sayfası içerisinde 25 adet alt alta sıralı yazdırma alanı ile belirlenmiş sayfa vardır. Çalışma Sayfasını yazdır dediğimde 25 adet sayfa yazdırılıyor. Bazen bu 25 sayfa içerisinde yazdırmak istemediğim sayfalar oluyor. Bu sayfaların belirlenmesinde sayfa içerisinde belirli hücrelerin dolu veya boş olmasına göre yazdırmaya dahil olması veya olmamasını istiyorum. Örneğin 7. sayfada B155 hücresi boş ise 7. sayfayı yazdırma, 13. sayfada C248 hücresi boş ise onu yazdırma. Her sayfa belli hücreler atıyarak toplam 25. hücre belirleyip hücreler dolu ise yazdırsın boş ise sayfayı yazdırmasın. Bu işlemler için neler yapmam gerekiyor?

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Merhaba.

Excelde Worddeki gibi özel yazdır seçeneği yok.
Sorunuzu şöyle çözebiliriz;

Aşağıdaki kod "B155" hücresi doluysa "A10:L120" aralığını yazdırır
"C248" hücresi doluysa "A290:L320" aralığını yazdırır.

Kod:
Sub Test()
    If Range("B155") <> "" Then Range("A10:L120").PrintOut
    If Range("C248") <> "" Then Range("A290:L320").PrintOut
End Sub
Bu mantık ile diğer sayfaları da koda ilave ederek denetimli yazdırabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
MS Office 365
teşekkür ederim deneyeyim hemen, kısaca yaptığım işide anlatayım çözümleme açısından ben lab. uzmanıyım farklı kategorilerde deneyler yapıyorum. her deney için bir form sistemim var. Bir çalışma sayfası içerisinde 25 adet aynı özellikte deney formu var ve bunun gibi 10 çalışma sayfası mevcut her 10 çalışma sayfasındada 25 adet form var alt alta sıraladım. yazdır komutu verince 250 sayfa yazıcıya gidiyor fakat bu 250 sayfa içerisinde yazdırmak istemediğim sayfalar var. Bu sayfaların tayini içinde belli hücrelerin içinin dolu veya boş olmasına göre yazdırmak istiyorum. Hücre boş ise ilgili sayfayı yazdırmasın, dolu ise yazdırsın.

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Aşağıdaki kod "B155" hücresi doluysa 1. sayfayı yazdırır
"C248" hücresi doluysa 2. sayfayı yazdırır.
Bu şekilde diğer sayfaları da altına ekleyerek yazdırabilirsiniz.

Kod:
Sub Test()
    If Range("B155") <> "" Then ActiveSheet.PrintOut From:=1, To:=1
    If Range("C248") <> "" Then ActiveSheet.PrintOut From:=2, To:=2

End Sub