Belirli koşullara karşılanmıyorsa hata iletisi

Merhaba arkadaşlar,

Sanırım veri doğrulama ile ilgili soracağım soru fakat çözümün nasıl olacağını kafamda toparlayamadım. Birden çok koşul sağlanmıyorsa hata iletisi almak istiyorum.
Epey zor şeyler istediğimin farkında bu yüzden de biraz mahçubum ama yardımcı olursanız benim için harika olur.
Dosya ve açıklamalar ektedir.

Saygılarımla..

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
C2 ye "ZZ" yazmayı denesenize……..

E2 yede dikkat edin…...

YORUM:
Bence C2 ye uygulanan "doğrulama" pek işinize yaramaz gibi geliyor bana…
Ama, E2 deki gibi formülle işi çözebilirsiniz, diye düşünüyorum…

Ekli dosyalar

Excel113 çok teşekkür ederim, zahmet etmişsin kafa yormuşsun.Yaptıkların fikir verdi, deneyeceğim. Başka fikirleri de olan arkadaşların yardımlarını diliyorum.
Burada depo kodu, evrak niteliği ve evrak türü stok kodu vs. işin içinde olacağından formüllerle yapmak biraz zor olacak gibi.
Teşekkür ederim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Kriterleriniz az ise eğerli formüller kurarak çözüm üretilebilir. Fakat siz çok sayıda koşuldan bahsediyorsunuz. Bu durumda en etkili çözüm makro kullanmaktır.

Arkadaşlar başka bir sorum daha olacaktı. Uğraştım yapamadım bir türlü !!!!!
Dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

C2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp denermisiniz.

Kod:
=EĞER(A2<>"MG";"";EĞER(VE(A2="MG";YADA(B2="DN";B2="FA";B2="WHS"));"";EĞER(VE(A2="MG";B2<>"DN";B2<>"FA";B2<>"WHS");"HATA";"")))

Süper.. Çok teşekkür ederim Korhan Bey. Sizden bir ricam daha olacak. formüldeki <> işareti ne işe yarıyor ve buna benzer işaretlerin olduğunu bir liste forumda varmı acaba?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Bahsettiğiniz işaret EŞİT DEĞİL anlamındadır. Diğer işaretler için ekli örnek dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Korhan Bey, formül işimi çözdü. Eklediğiniz işaretler dosyası içinde teşekkür ederim.
Bu işaretlerle ilgili daha fazla bilgi Excel' in yardım menüsünde mevcutmudur acaba?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Yardım menüsünden "işleçler" yazıp arama yapın. Karşınıza gelen açıklamalar belki işinize yarayabilir.