Belirli renklerdeki hücrelerden veri alıp başka bir hücreye toplamını yazmak

Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe/İngilizce
Merhaba, forumda ve uygulamada biraz yeni sayılırım. Yazım yanlışlarım için kusuruma bakmayın.

Tablodaki birden fazla hücreye rakamsal veri giriyorum, bu verilerden örneğin sadece sarı renk ile doldurduklarım için başka bir hücredeki rakama 15 ekleyerek göndermem mümkün müdür? Bunun için bir makro mevcut mudur?

Örneğin bir hücrede 100 yazıyor, birinde 150, birinde 200, fakat ben girilen rakamdan bağımsız olarak, veri var ise ve sarı ise başka biryerdeki genel toplam kısmına her bir sarı renkteki veri için 15 eklemek istiyorum. Eklenecek olan hücreye kod ile başka hücrelerden veri de ekleniyor şuanda.

Bu mümkün müdür?
Yardımlarınız için teşekkürler.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Doğru anladıysam mümkündür.

Sorunuzu destekleyen örnek bir Excel dosyası ekleyip içeresinde konuyla ilgili detaylı açıklama yapar mısınız.

.

Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe/İngilizce
Dosya linki bu.

Açıklamaya gelirsek, dosya içeriğinden yazayım direk,
O ve U sütunları arasında PİERCİNG diye bir bölüm var, altta yazmış olduğum hücrelerdeki rakamlardan, sadece üzerini sarı doldurduklarım için, yani her bir sarı hücre için(veriye bakmasızın) H5 hücresine 15 er eklemek istiyorum. 100 200 300 yazması önemli değil. hücre ssarı ise 15 eklesin. HESAPLA butonundaki bir kod ile ilişkili olarak H5 hücresine toplama yapan bir kod da mevcut. İkisi de aynı hücre için çalışabilir mi biri diğerini bozmadan?

Amaç, piercing yapan Şermin'in yaptıklarını sarıya boyayıp, alacağına her bir piercing için 15 eklemek.
Bilmek istediğiniz başka detay varsa sorun lütfen.
Yardımınız için teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe/İngilizce
Düzeltme: H5 hücresinde sadece yüzde hesaplama mevcut

Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe/İngilizce
Mümkün yazdınız ancak sonrasında bir cevap gelmedi?
En azından mümkün değilse de bilgi verirseniz sevinirim.

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Forumda cevap verenlerin maaşlı çalışan olmadığını, tamamen gönüllülük esasına göre insanların kendilerinden, zamanlarından, işlerinden, ailelerinden vakit ayırıp sizlere yardım etmeye çalıştığını belirtmek istiyorum.

Anlayışın için teşekkürler.

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Module deki Butona ait kodlarda [H3]=Toplam yazan satırın altına aşağıdakileri ilave edin. Butona basarak sonuca ulaşmanız heralde sorun çıkarmayacaktır.
Not: H5 deki formülünüzü kodun içine gömdüm.

C++:
Say = WorksheetFunction.CountA(Range("O4:U9")) * 15
[H5] = toplam * [M2] / 100 + Say

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe/İngilizce
Saygısızlık gibi göründüyse özür dilerim. Niyetim bu değildi. Yarın bu kodu deneyip sonucu sizinle paylaşacağım.