- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft Office 365
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 04-07-2024
Herkese Merhaba,
Ekteki dosyamda K3 hücresi; H ve O sütunlularına aylar bazında ( sadece O sütununda ocak ayı hariç) saat verileri girildikçe Q2+Q5 hücrelerinin toplamını almakta ve diğer ay sayfalarında kümülatif toplam vermektedir.
Benim burada yapmak istediğim; herhangi bir ayda K3 hücresine "uyarı mesajları" isimli sayfadaki geçen yazılı saat yada tarihler denk geldiğinde , "uyarı mesajları" isimli sayfadaki listede geçen saatlerin yada tarihlerin yazılı olduğu sıra satırında yazılı olan uyarıları vermesi. Ve bu uyarıyı sayfaya geçildiğinde veya çalışma kitabı açıldığında yapabilmesidir.
Kriterleri makro içerisine direk yazmak yerine son sayfada listelememin sebebi;
1-Bir liste içerisinde takip edebilmek
2-Macro içerisinde yazıp düzeltmek yerine liste üzerinde düzeltme ve takip yapmak,
3- Bir başkasının macro içerisinde müdahale etmesini engellemek.
4-Tek tek makroları düzeltmek yerine listede düzeltme yapmak vb.
Not: Tek bir saat yada tarih yazmıyor olmamızın amacı hatırlatmayı bir kaç kere yapmak amaçlıdır. Aksi taktirde uyarı saat bir kez aşıldığında gerçekleşecektir.
Örnek Vermem Gerekirse:
3728:00 - 3729:00 saatleri arasında
Buna benzer birim durumu veri doğrulama adı altında başlık açarak tartışmıştık ancak bu konu biraz daha karmaşık olduğundan farklı bir başlık adı altında açmak istedim.
Umarım yanlış bir şey yapmamışımdır.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.
Syg,
Ekteki dosyamda K3 hücresi; H ve O sütunlularına aylar bazında ( sadece O sütununda ocak ayı hariç) saat verileri girildikçe Q2+Q5 hücrelerinin toplamını almakta ve diğer ay sayfalarında kümülatif toplam vermektedir.
Benim burada yapmak istediğim; herhangi bir ayda K3 hücresine "uyarı mesajları" isimli sayfadaki geçen yazılı saat yada tarihler denk geldiğinde , "uyarı mesajları" isimli sayfadaki listede geçen saatlerin yada tarihlerin yazılı olduğu sıra satırında yazılı olan uyarıları vermesi. Ve bu uyarıyı sayfaya geçildiğinde veya çalışma kitabı açıldığında yapabilmesidir.
Kriterleri makro içerisine direk yazmak yerine son sayfada listelememin sebebi;
1-Bir liste içerisinde takip edebilmek
2-Macro içerisinde yazıp düzeltmek yerine liste üzerinde düzeltme ve takip yapmak,
3- Bir başkasının macro içerisinde müdahale etmesini engellemek.
4-Tek tek makroları düzeltmek yerine listede düzeltme yapmak vb.
Not: Tek bir saat yada tarih yazmıyor olmamızın amacı hatırlatmayı bir kaç kere yapmak amaçlıdır. Aksi taktirde uyarı saat bir kez aşıldığında gerçekleşecektir.
Örnek Vermem Gerekirse:
3728:00 - 3729:00 saatleri arasında
Buna benzer birim durumu veri doğrulama adı altında başlık açarak tartışmıştık ancak bu konu biraz daha karmaşık olduğundan farklı bir başlık adı altında açmak istedim.
Umarım yanlış bir şey yapmamışımdır.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.
Syg,
Ekli dosyalar
-
273.1 KB Görüntüleme: 8